Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommundirektören slutar

/

Örnsköldsviks kommundirektör Bengt Westin slutar sin tjänst. Det blev klart på tosdagsförmiddagen.

Annons

Bengt Westin, 61, är något av en institution. Sedan 1989 har han jobbat för kommunen på allehanda chefspositioner: personaldirektör och kommundirektör i omgångar.
Nu lämnas toppositionen som kommundirektör öppen för en ny förmåga. Den som framöver ytterst ska leda förvaltningarna och de drygt 5 500 personerna som jobbar för kommunen.

Westins förordnande löper ut sista januari nästa år.
– I praktiken kommer jag fungera i rollen som kommundirektör under den nu pågående rekryteringsprocessen, säger Bengt Westin.
Jakten på hans efterträdare inleds i dag. Rekryteringsgruppen som består av S-kommunalråden Elvy Söderström och Glenn Nordlund, oppositionsrådet Anna-Britta Åkerlind (C) och personaldirektör Johanna Näslund.
Bengt Westin kommer att fortsätta att arbeta inom kommunen med bland annat internationella frågor och utvecklingsarbetet kring Umeåregionen fram till årsskiftet 2014/2015 – och pensionen.
Ville du jobba kvar som kommundirektör?
– Jag kände att det var rätt för mig och för organisationen att söka efter någon annan person, säger Westin.
Personalpolitiken har varit Bengt Westins signum. Han är arkitekten bakom kommunens ambitiösa friskvårdsarbete såväl som handlingsplanen för att motverka uppsägning av tillsvidareanställd personal.
– Bengt Westin har varit ovärderlig i det strategiskt långsiktiga arbetet och kommer att fortsätta vara en stor resurs för kommunen, säger Elvy Söderström.
Kommunalrådet, den sista i den forna trojkan, uttrycker sig försiktigt kring vilka kvalitéer man vill se i Westins efterträdare.
– Jag vill ha ett ledarskap som fortsätter att utveckla Örnsköldsvik och bygger vidare på tidigare framgångar, säger Söderström.
Oppositionsrådet Anna-Britta Åkerlind (C) efterfrågar å sin sida en tydlig och engagerad ledare.
– En person som kan marknadsföra Örnsköldsvik och förverkliga de politiska besluten, säger Åkerlind.

Mer läsning

Annons