Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet hälsade 159 nya Ö-viksbor välkomna på nationaldagen

Kommunalrådet Glenn Nordlund är stolt över sitt Örnsköldsvik. På nationaldagen hade han dessutom glädjen att hälsa 159 nya Ö-viksbor välkomna.

Annons

Läs också: Se bilderna från folkfesten på nationaldagsfirandet – hundratals samlades på torget

– Ni ska känna er varmt välkomna till en stad i ett land där demokrati och frihet råder sedan många år tillbaka, sa Nordlund.

Det socialademokratiska kommunalrådet såg på torget till att den varma traditionen – att säga välkommen till personer som flyttat till kommunen det senaste året– lever vidare och applåderas.

Läs också: Nationaldag i sol och värme – se bilderna från firandet i Sollefteå

Enligt Skatteverkets noteringar var det 159 personer som blev nya Örnsköldsviksbor mellan april 2015 och mars 2016.

Kommunalrådet Glenn Nordlund (S) höll ett bra tal till nya Örnsköldsviksbor.

Samtliga har inbjudits av Örnsköldsviks kommun, men det var långt ifrån alla som kom till torget för att mottaga antingen ett diplom, eller kramdjuret Örnie, som delades ut till barnen.

Det var en hel del underhålning från scenen. Baran Hosseini sjöng vacker på afghanska – och innan det sattes punkt i programmet hann Niclas Lundin också bjuda på några sånger.

Glenn Nordlund pratade väder som alla andra på torget. Han drog tig till minnes hur det var på nationaldagen för två år sedan, då det var snudd på för varmt, och han började nästan frysa när han berättade om hur kallt det var för ett år sedan.

– Då var vi tvungna att krypa in, men det behöver vi inte den här gången.

Glenn Nordlund talade om ett Örnsköldsvik som blir allt mer attraktivt. Visst, han snackade om att ett antal företag har det tungt också, men på det stora hela skröt han ganska bra om Örnsköldsvik.

Per Nylén och Glenn nOrdlund delade ut diplom och kramdjur.

– Välkommen till vår stad. För ett antal år sedan var det de som kallade Ö-vik för Dövik, men nu hör man inte sånt längre. Det har blivit roligare här.

– Det är trevligt med inflyttning, med bostadsbyggande och med satsningar i hamnen. Örnsköldsvik har till och med blivit prisad, så det är en bra stad vi har.

Nordlund hann inte ta alla nya Örnsköldsviksbor i hand när han gick runt på scenen, men ett stort antal av de cirka 30 som hade radat upp sig hann han hälsa på.

Mer läsning

Annons