Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenneth tog fasta på krönikan - gav tiggare mat

Kenneth Haraldsson blev berörd av ÖA:s rapportering om tiggeriet i Örnsköldsvik. Han är överväldigad över tacksamheten han fick av en tiggare i Hörnett, när han gav henne mat.

Annons

– Jag tog fasta på krönikan i ÖA, som sa att man ska visa lite solidaritet och skänka mat eller husrum, säger Kenneth Haraldsson.

Han satt i bilen utanför Coop och studerade hur folk reagerade på den kvinnliga tiggaren som satt utanför ingången.

– Inte en jäkel gav henne något. Sedan kom några ungar och började trakassera henne. De ryckte i hennes kläder och sparkade på hennes mugg.

Kenneth bestämde sig för att, som han själv uttrycker det, "ta sig i kragen".

– Jag köpte en stor burk från salladsbuffén med lite av varje. Hon fick frukt och kolsyrat vatten.

Kenneth är överväldigad över tacksamheten han fick när han lämnade varorna till kvinnan.

– Jag har aldrig i mitt liv sett en okänd person bli så glad. Jag höll inte på att kunna gå till bilen, hon ville tacka mig och krama mig. När hon sedan satte sig och började äta, då märkte jag att folk helt plötsligt kom fram och gav henne pengar. En familj pantade en stor påse burkar och gav kvittot till henne. Och folk köpte frukt.

Han tror att han fick folk att tänka till.

– Jag tror att de såg att någon gav henne mat, och då gav de också. Förut när man varit på affären ser man bara folk som går förbi.

Han uppmanar fler att ge av sitt överflöd.

– Stick åt en liten slant eller köp lite frukt. Det kostar så lite, men ger så mycket. Jag är inte kristen eller så, men om man har möjlighet borde man kunna dela med sig.

Mer läsning

Annons