Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julmusik under ytan

/

När Sveriges största julturné stannade till i Själevads kyrka under torsdagskvällen var Ave Maria på flygelhorn en av höjdpunkterna.

Annons

För elfte året i rad turnerar I juletid runt i Sverige för att ge konserter, i år hela 53 stycken. För första gången hölls konserten i Själevads kyrka och artisterna uttryckte förtjusning över byggnaden.

Dobidoo-kändisarna Magnus Johansson och Marcos Ubeda välkomnade i år som gästartister Uno Svenningsson och Maria Knutsson, dessutom medverkade kören BellaMix under ledning av Roland Wollbriin.

När Magnus Johansson, av många kallad Sveriges meste o bäste trumpetare, inledde konserten med trumpetsolo av "När juldagsmorgon glimmar" så satte han nivån på framträdandet direkt.

Uno Svenningsson följde upp den direkt med "Jul, jul, strålande jul", och hans röst var lika angenäm att lyssna på under en julsång i kyrkan som ute på krogen med egen musik, som när jag sist såg honom framträda.

Mellansnacket skötte artisterna bra och lättade upp stämningen emellanåt så att det blev en bra mix av stämningsfull musik och skratt.

– Jag fick en slinga i huvudet och var tvungen att gå ned till min lilla studio där sent på kvällen och spela in, jag bodde på Västkusten, jag ville bo vid havet. Och ungefär så här lät det när jag lyssnade nästa morgon, sa Uno Svenningsson innan han framförde sin hit "Under ytan" i en annorlunda version tillsammans med BellaMix.

Marcos Ubeda hade arrangerat all musik, precis som han gjort i Dobidoo, och han gjorde det bra. Ett minnesvärt nummer var "Staffan Stalledräng" där Marcos piano verkade föra en intressant diskussion, eller duell, med Magnus trumpet. Ett fantastiskt samspel.

"Ave Maria" framfört av Magnus på flygelhorn var en annan höjdpunkt liksom de Freda´s- och Svenningsson medley som Uno framförde med alla stora hits som "i en annan del av världen", "Det måste gå" och "Tro på varann".

Mer läsning

Annons