Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järveds IF: Tråkigt besked för alla hockeyungdomar

/

UPPDATERAD 14.45. Föreningen tänker överklaga nej till ishall.

Annons

Järveds IF ska inte få bygga någon ishall. Säger länsstyrelsen. Nu hoppas föreningen på ett ja i mark- och miljödomstolen.
– Oavsett länsstyrelsens beslut hade hallbygget inte kunnat påbörjas förrän nästa rättsliga instans fattat beslut. Oavsett vilken part som hade förlorat i länsstyrelsen så hade den parten överklagat. Nu blir det vi som överklagar, säger Järveds talesman Kalle Bodén.
Den 18 juni beviljade Örnsköldsviks kommuns samhällsbyggnadsnämnd bygglov för ishallen i Järved. Nämnden ansåg att bygglovet överensstämde med gällande detaljplan. De synpunkter som paret Berit och Staffan Norstedt hade framfört bedömdes inte stå i vägen för det planerade bygget.
Samhällsbyggnadsnämndens beslut överklagades av Berit och Staffan Norstedt.
Den 23 oktober beslöt länsstyrelsen att Norstedts har rätt.
Länsstyrelsen säger i sitt veckogamla beslut att den har förståelse för att Järved behöver bygga hallen för att konkurrera mot idrottsklubbar som har ishallar, och att bygglovet berör många idrottsaktiva ungdomar i närområdet.
Länsstyrelsen skriver också att föreningens intresse måste vägas mot de olägenheter ett ishallsbygge skulle få för Berit och Staffan Norstedt. Vid en så kallad syn har länsstyrelsen konstaterat att en ishall på den utpekade platsen i Järved skulle ta i princip all havsutsikt ifrån de klagande.
Därför, sägs det i beslutet, saknas förutsättningar för att bevilja bygglov.
När allehanda.se meddelade länsstyrelsens beslut till Staffan Norstedt blev han nöjd, och sa försiktigt att han skulle fura med en kopp kaffe. Staffan Norstedt tillade att han inte kunde känna sig säker på att ha vunnit ännu; eftersom Järveds IF har möjlighet att överklaga beslutet i mark- och miljödomstolen.
Och det är precis vad föreningen är inne på att göra.
– Det här är givetvis ett tråkigt besked för alla hockeyungdomar i hela Örnsköldsvik. Tanken är ju att hallen ska användas inte bara av oss i Järveds IF utan också av ÖSK och Modo som drabbats hårt av rivningen av Kempehallen.
Bodén fortsätter:
– Vår förhoppning är att vi får ett positivt beslut under våren och kan starta bygget i början av sommaren. I så fall följer vi den nya tidsplanen som vi i Järved fastslagit i samarbete med isalliansen.
Länsstyrelsens beslut kan överklagas i mark- och miljödomstolen inom tre veckor.

Mer läsning

Annons