Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Ehlin nytt namn i centern

ÖRNSKÖLDSVIK. Hemvändande distriktsläkaren Jan Ehlin, Själevad, är centerpartiets svar på det framgångsrika sjukvårdspartiet med läkarna Anders Kempe och Rune Andersson som magneter på väljarkåren.
Jan Ehlin har vuxit upp i Bonäset och var på den tiden aktiv inom CUF. Nu har han återvänt efter att ha läst till
distriktsläkare i Stockholm.

Annons

Jan Ehlin är 39 år och fyrabarnspappa och ett av de nya spännande namnen på de listor för val till kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige som partiet presenterade i går.
Jag har varit en aning aktiv
inom centerpartiet även i Stockholm. Karin Söder och jag har
delat ut valsedlar med mera. Men det är först nu som jag gör en allvarligt menad come back.
Jan Ehlin är för närvarande distriktsläkare i Själevad men kommer inom kort att övergå till företagshälsovården i Örnsköldsvik. Han ställer upp i både kommun- och landstingsvalet.
Sjuksköterskan Anna-Lena Holmström, Gideå, är också ett helt nytt namn på kommunfullmäktigelistan. Även hon är 39 år och arbetar för närvarande inom socialförvaltningens beroendeenhet i centrala staden. Hon är också deltidsjordbrukare tillsammans med maken och har jobbat ideellt inom LRF som skolning i det politiska arbetet.
Erik Nordlander, Björna, är
också ny, litet längre ned på listan. Han är högstadielärare, fritidsjordbrukare och aktiv inom Björna LRF.
Ann-Britt Svensson, Gottne, är också ny. Hon har tidigare drivit möbelhandel tillsammans med maken och arbetar för närvarande inom vården.
Nea-Marie Österlund, Bredbyn, gör politisk debut vid 67 års ålder. Hon är välkänd krögare och ingår i Mona Sahlins samrådsgrupp för
utveckling av småföretagandet i landet.

BYTER LISTA
Noteras kan också att Lars Olsson, för närvarande gruppledare för centerpartiet i kommunfullmäktige, lämnar kommunfullmäktige för att i stället satsa på landstinget. Han går därmed i pappa Haralds fotspår som på sin tid också övergav kommunpolitiken för att bli landstingsman och landstingsråd. Lars Olsson står på en säkert valbar andra plats efter Ingvar Byström som toppar listan. Louise Johansson finns på tredje plats och Jan Ehlin på fjärde.

JÄMN SPRIDNING
Dan Olsson var påfallande nöjd när han presenterade kandidaterna i går. Alla gamla kommundelar finns representerade på kommunfullmäktiges lista med viss över representation från Anundsjö. Medelåldern är 45 år.
Centerpartiet har i dag fem mandat i kommunfullmäktige och två i landstinget från Örnsköldsviks kommun. Om partiet inte ökar i
valet blir det två män i landstinget och tre män och två kvinnor i kommunfullmäktige på ordinarie platser.
Vi räknar med tio mandat i kommunfullmäktige plus fem
ersättare, säger Dan Olsson.
Ingvar Byström räknar med en ökning även i landstinget. Det
behövs för att partiet ska uppnå en jämnare könsfördelning i främst landstinget.SVEN LINDBLOM

Mer läsning

Annons