Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag och mina: Appar

/

När man av någon anledning inte har tillgång till sin telefon så upptäcker man snabbt hur viktigt det är att ha appar.

Annons

Ju fler man har desto bättre är det, tycker jag. Hur skulle man kunna samla på sig för många? Det gäller bara att se till så att man har tillräckligt med minneskapacitet i telefonen.

Det går inte en dag utan att jag använder mig av apparna.

Jo, förresten, nyss var jag utan telefon när min gamla hade slokat och jag inte hade hunnit köpa en ny. Det var många gånger under den tiden som jag hade behövt tillgång till apparna, men det fick gå ändå.

Fler artiklar i serien "Jag och mina":

Vintagekläder

Löpsedlar

Pennor

Lipizzaner

Jag minns inte när jag installerade min första app. Det måste ha varit någon gång kort efter det att jag hade köpt första Iphonen.

När telefonen lade av hade jag mellan 1 300 och 1 400 appar. Det var helt perfekt. Nu är jag nere på – vänta, jag ska kolla – 1 019 appar i den nya, sexan. Jag har inte hunnit ta hem alla som jag saknar, men det är på gång.

De första apparna jag hade var Facebook och Twitter och kanske någon till. Sedan har jag samlat på mig det som jag kommer att ha nytta av. Jag hade ordning i Iphonefyran, ganska bra ordning i femman, men inte så bra ännu i sexan.

Finessen – när man börjar ha ganska många appar – är att ordna dem i mappar. Som man kan se i min telefon så har jag exempelvis en mapp som heter "Underhållning". Om man kollar lite snabbt i den så ser man... ja, nu finns det lite blandat där, men till exempel Melodifestivalen. Jag ska flytta på apparna som heter Toahjälpen och Taxitjänst; de ska någon annanstans och till transporter.

Här är en annan app som är bra att ha. den heter "Domstolsguiden". Perfekt att kolla in på om man ska till domstolen och göra nånting.

Det är klart att det blivit några kronor till appar genom åren, men man behöver inte betala flera gånger för dem bara för att man byter telefon. Han man pröjsat en gång så har man dem. Numera söker jag i första läget efter lågbudgetappar.

En väldigt bra app som jag har heter "Dagens app". Den tipsar varje dag om nåt som man kanske behöver. Slår man till när den läggs ut så är den oftast gratis, sedan kostar det att hämta den, har jag sett.

Jag har inte tänkt så mycket på om det finns någon som har fler appar än jag. Om jag har galet många? Det är vilket som. Jag har kunnat svara på många frågor tack vare närheten till information.

Det finns en rackare som jag skulle vilja ha. Den innehåller resor och kommunikation men inte att jag köper för 900 spänn. Däremot är sjökortsappen perfekt. Det har Viking Line också förstått.

Berättat för Hasse Tavér

Mer läsning

Annons