Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag har helhjärtat förtroende för henne”

ÖRNSKÖLDSVIK. Obetalda räkningar, missbruk av regeringens betalkort och parkeringsböter. Trots att Mona Sahlin slarvat ännu en gång, har Elvy Söderström fullt förtroende för statsrådet.

Annons

Förra veckan avslöjades att
Mona Sahlin haft två obetalda räkningar som gått till kronofogden och att hennes bil är belagd med körförbud eftersom den inte besiktigats och fordonskatten inte betalats. Mona Sahlins struliga privatekonomi har åter igen hamnat i offentlighetens ljus. Enligt undersökningar gjorda av Gallup och Sifo anser varannan svensk att hon bör lämna regeringen. Göran Persson säger att han vill informera sig närmare om vad som hänt den här gången.
Enligt TT har Örnsköldsviks kommunalråd Elvy Söderström uppgett att hon har fullt förtroende för sin partikamrat Mona Sahlin.
Hur kan du fortfarande ha det efter alla hennes affärer?
För det första är det självklart att man ska betala räkningarna och sköta alla de delarna. När det gäller Mona och hennes politiska arbete och de frågor som hon är engagerad i, har jag förtroende för henne. Hon är en oerhört duktig politiker och som sådan har jag helhjärtat förtroende, samtidigt som jag ställer samma krav som svenska folket på att man ska betala räkningar.
När tycker du gränsen går för att ett förtroende ska vara förbrukat?
Nu måste detta vara sista gången. Det kan inte bli så här någon fler gång och det inser nog Mona och hennes familj också.
Har du någon personlig relation till Mona Sahlin?
Ja, det är en kompis som många andra som sitter i socialdemokraternas ledning och därför känner jag henne och kan säga att jag har förtroende för henne som politiker.
Sänker inte hennes affärer allmänhetens förtroende för det socialdemokratiska partiet?
Jag dömer inte moderaterna för att en av dom smugglat miljontals cigaretter och jag tror att svenska folket ser till vilken politik som förs.
Hur har socialdemokraterna tänkt lösa det här problemet?
Det är en sak som Göran Persson och partiledningen måste prata om. Detta påverkar givetvis hennes roll som statsråd.
På vilket sätt har ni socialdemokrater i Ö-vik diskuterat detta?
Klart att vi sinsemellan haft kommentarer, men inte mer än så.
Tror du att Sahlins slarv kan få konsekvenser inför valet?
Nej, folk håller isär person och innehåll i politiken. Det är trots allt politiken som är det viktigaste.

SARA LUNDVALL

Mer läsning

Annons