Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishockeyfesten som håller stadens främsta ishockeylag utanför – förödande beslut eller "ärligt misstag"?

"Genom ett gemensamt arbete inom Hockeystadskonceptet kan vi inom sporten och föreningslivet visa att vi kan och vill jobba tillsammans med framtidsfrågorna."

Annons

Så går det att läsa i ett uttalande från en av de drivande inom Hockeystad på Modo Hockeys hemsida.

17 september premiärspelar två av stadens elitlag samt Örnsköldsviks HF i division I på hemmaplan i sina respektive serier - något som den relativt nya föreningen Hockeystad såg som ett ypperligt tillfälle att bjuda in till en heldags hockeyfest i Fjällräven Center.

Inbjudan är utskickad, matchtiderna satta och biljetterna kommer att börja säljas i samband med Modo Hockeys ispremiär om mindre än tre veckor. Jag läser programmet för dagen, grubblar, läser igen för att se att jag inte läst fel. Nej, jag har läst rätt. Stadens enda lag, i landets högsta serie, saknas. Modo Hockeys damlag spelar hemmapremiär mot Djurgårdens IF den dagen men får alltså inte spela sin hemmamatch i hemmaborgen - nej de blir skickade till Modo-hallen.

Modo-AIK, kvartsfinal ett Riksserien 2016. Modo Dam, damlaget.

Mobbing eller tråkig misskalkylering? Hur som helst är det förödande att se hur stadens sportsligt främsta ishockeylag petas när Hockeystad bjuder in till premiärfest i Fjällräven Center - trots att en av Hockeystads, enligt dem själva, viktigaste punkter är att jobba med framtidsfrågor. Är det en medveten handling att hålla Modo borta från premiärfesten? Då bör hela Hockeystads organisationsbeskrivning ifrågasättas.

En sak är i alla fall säker, det är sedan gammalt att damlagen "glöms bort" när föreningar och organisationer planerar evenemang likt dessa, så även om det senare pudlas om att det just var en tråkig misskalkylering så är det sällan det sker av misstag.

Det bör vara självklart att Modo hockeys fantastiska damlag ska vara med - till våren kan de finnas med i kampen om ett SM-guld, något som inget annat lag i staden kan göra.

Örnsköldsvik behöver Hockeystad som tar tag i regionens ishockey, som jobbar med framtidsfrågor och rätar ut det som under flera år varit snett.Vad staden inte behöver? Att damlaget hålls utanför framtidsfrågorna. De är lika mycket framtid som allt annat och alla andra i stadens ishockey.

Mer läsning

Annons