Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning av efterlängtat utegym – se tränarens tips på bra övningar

Längtan efter ett utegym i Örnsköldsvik har funnits hos många. Nu finns möjligheten för Örnsköldsviksborna att träna utomhus. Under tisdagen var det dags att inviga det nya utegymmet vid Hörnsjön.

Annons

TV-klippet: Se Sebastian Wollbrins tips på bra övningar.

Sebastian Wollbrin från Friskis och Svettis visade hur man använder stationerna på Hörnsjöns nya utegym.

18:30 under tisdagen var det dags för något som många träningssugna Örnsköldsviksbor längtat efter. Invigning av ett utegym vid Hörnsjöns naturreservat.

Efter ett kort tal av kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna Sundberg och en genomgång av de olika stationerna av Friskis och Svettis Sebastian Wollbrin var utegymmet officiellt invigt.

– Det är ett sug efter utegym, många har frågat efter ett. Ser man på uppslutningen före, under och efter invigningen så kanske det efterfrågas fler utegym, säger Johan Strömqvist från kultur- och fritidsförvaltningen.

Utegymmet med sina tio träningsstationer är uppfört i sammarbete mellan Örnsköldsviks kommun och Hörnsjöns Intresseförening till en kostnad av 370 000 kronor.

– Det känns jättebra att det att gymmet är klart. Det är väl spenderade skattemedel.

Inom kort kommer även klädhängare och anslagstavlor sättas upp. Även belysning kommer att kopplas in för att öka trivsel och trygghet.

Läs också: Modos gamla styrkeplats i ny skepnad – 350 000 kronor har satsats på utegym

– Det går att göra samma saker här som på ett vanligt gym. Men det här är för alla, oavsett storlek på plånboken.

Familjen Österlund från Själevad var på plats för att kolla in det nya gymmet. De är en aktiv familj som tränar mellan tre och sex gånger i veckan och tycker att satsningen är bra.

– Det är jättekul att kunna träna utomhus på sommaren och ändå kunna göra ganska tunga grejer, säger Magdalena Österlund.

De tror dock inte att de kommer träna vid Hörnsjön särskilt ofta.

– Det känns lite fel att ta bilen hit. Hade det varit närmare hade vi nog utnyttjat det mer. Men på hösten och vintern vill jag vara inne, säger Magdalena med ett skratt.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna Sundberg höll i invigningen under tisdagen.

Arne Ögren och Johan Strömqvist från kultur- och fritidsförvaltningen har varit delaktiga i bygget av den nya anläggningen.

Moa, Mats och Magdalena Österlund från Själevad tycker att det är kul med ett utegym.

Ung och gammal, kort och lång. Det nya utegymmet lämpar sig för alla kroppsformer.

Mer läsning