Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte överens med landstinget om avståndet

/

40 resor tur och retur mellan Åmynnet och Sundsvall kostar på – speciellt om man inte blir betrodd.
– Landstinget och jag mäter sträckan på olika sätt, säger Kent Häggqvist.

Annons

Kent Häggqvist från Åmynnet har drabbats av prostatacancer. Därför måste han åka till Sundsvall fem dagar i veckan för strålbehandling. En förhållandevis snabb behandling som bara tar en kvart om dagen.

Värre är dock tiden i bilen, lite drygt tre timmar varje dag – och att inte Kent Häggqvist blir betrodd av landstinget när det gäller färdens sträcka.

– Jag har gjort den här resan 40 gånger nu, tur och retur. Jag vet att det är exakt 14,7 mil mellan Åmynnet och Sundsvalls sjukhus.

Landstinget räknar dock på annorlunda sätt.

– Jag har fått veta att det är 13,8 mil, säger Kent Häggqvist, som har uppvaktat på flera håll inom landstinget för att få veta vad som gäller.

– Det är egentligen inga stora grejer, men det blir ju lite pengar till slut, säger han och tillägger att rätt ska vara rätt.

– Jag är sjukpensionär och har inte pengar i överflöd. Att landstinget hänvisar till Eniro och litar mer på dem än mig, tycker jag inte är sjyst, säger han.

Sammanlagt skiljer det i slutänden 72 mil mellan räknesätten – och för Kent Häggqvist är det skillnaden mellan en fulltank av bilen eller inte.

– Annars har jag inget att klaga på. Jag får min reseersättning varje vecka, det handlar om tio kronor milen, säger han.

Mer läsning

Annons