Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget mer konkret om kvinnan som drogades

ÖRNSKÖLDSVIK. Efter ett krogbesök i fredags vaknade en 43-årig kvinna upp i en främmande mans säng. Utan något minne av vad som hänt.
– Mycket tyder på att hon drogats eftersom uppvaknandet har gått snabbt. Dricker man stora mängder alkohol är processen långsam, säger polisinspektör Bengt Skogetun.

Annons

Det var i fredags kväll som kvinnan och några väninnor besökte en restaurang. Hon lämnade då den köpta ölen obevakad när hon gick för att dansa. Och det sista hon minns är att hon drack upp sin öl. Sedan är allt bara ett tomrum fram till dess hon vaknar upp naken i en främmande mans säng.

HAR MINNESLUCKA
Kvinnan har fortfarande en minneslucka. Och det är tveksamt om minnet kommer att återvända. Vid tidigare liknande fall har heller inte minnesbilden klarnat, säger Bengt Skogetun som utreder fallet.
Men så mycket att gå efter har inte polisen. Man vet vilket område mannen bor på, men inte på vilken adress. Inte heller kvinnan minns var den lägenhet ligger som hon vid mitt i natten flydde från.
Det bor många människor i det aktuella området. Och därför blir det inte lätt att få kontakt med honom. Men vi får söka oss fram och se hur långt vi kan komma med utredningen.
Ingen hade i går hört av sig till polisen. Varken någon som sett att hennes öl preparerades eller mannen i sängen.
Om kvinnan utnyttjats sexuellt är fortfarande oklart. Prover har tagits på sjukhuset och dessa ska skickas i väg för analys.
Att kvinnor och män drogas på krogen eller puben har hänt förr. Speciellt vanligt var det våren 2000, då ÖA var i kontakt med flera personer som råkat ut för att något främmande ämne hamnat i deras glas.

ALLA BLEV DEMONER
Den 8 april 200 var en man i 30-årsåldern på krogen.
Helt plötsligt blev alla runt omkring mig demoner. Jag blev fullständigt knäpp. Folk trodde förmodligen att jag blivit tokig berättade mannen för ÖA.
Misstankar finns att LSD eller Ecstasy placerats i hans öl-glas av reaktionerna att döma. Händelsen polisanmäldes men någon gärningsman kunde aldrig polisen hitta.
Samma kväll råkade en arbetskamrat ut för samma sak på en annan restaurang. Denne forslades till sjukhuset i medvetslöst tillstånd. Även han hade hallucinationer och var aggresiv i vaket tillstånd. På sjukhuset fick han också ett raseriutbrott och flydde sin väg.
En 33-årig kvinna var tillsammans med några tjejkompisar på puben en kväll. Efter att ha beställt en öl gick hon på toa. Efter toa-besöket blev allt svart.
Nattligt besök av okända
Tydligen tappade eller slängde jag ölglaset i golvet och blev därför utkastad av ordningsvakterna. Själv har jag inget minne av vad som hände. Som tur var hade jag mina kompisar med mig som såg till att jag kom hem.
I början av april gick en kvinna i 40-årsåldern tillsammans med arbetskompisar på puben. Eftersom hon bara hade en hundralapp på sig blev det inte speciellt mycket drickande. Vid 22.30-tiden steg kvinnan av någon anledning in i ett svart hål. Sedan dess minns hon ingenting. Hon fick dock skjuts hem av en arbetskompis. Morgonen efteråt märkte hon att någon eller några hade besökt henne under natten. Dörren var låst och nycklarna fanns i postlådan vilket tyder på att dörren låsts från utsidan.

KÄNNS HEMSKT
Ingenting har försvunnit men jag vet inte om jag blivit utnyttjad eller inte. Det känns hemsk och vidrigt att folk varit här. Jag funderar ständigt på vad som hänt, berättade kvinnan för ÖA. Allt tyder på att hon drogats under pub-besöket.
Ingen av kvinnorna i de sistnämnda fallen gjorde någon polisanmälan. De ville helst bara glömma alltihop. Därför finns det säkert ett stort mörkertal som gäller personer som blivit drogade på krogen. Man skäms och vill därför inte kontakta polisen.
KJELL E HÄGGLUND

Mer läsning

Annons