Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hund på vift – ägaren hittades genom Facebook

En hund av Retriever-typ var under onsdagskvällen på rymmen. När Djurskyddet Örnsköldsvik lade upp en efterlysning efter ägaren på Facebook kunde denne dock snabbt lokaliseras.

Annons

Hunden Prins är nu tillbaka hemma hos Mats Ågren.

Det var vid klockan nio på kvällen som Djurskyddet Örnsköldsvik på Facebook efterlyste ägaren till en hund, som enligt ägare Mats Ågren är en blandning av Flatcoated och Golden Retriever, som hittats i Gullänget. Bekanta till Mats såg inlägget och upplyste honom om detta.

När Mittmedia ringer upp honom står han utanför polishuset och väntar på sin kamrat. Mats berättar att hunden, som förövrigt heter Prins, sprungit ifrån honom i samband med att han städade hemma.

– Jag släppte ut honom på gården. Jag höll på att dammsuga hemma och såg att han befann sig ute på bron. Han håller sig normalt inom stängslet så jag vände in igen och fortsatte med dammsugningen. När jag var klar var han försvunnen. Jag letade överallt i området men kunde inte hitta honom tillslut var det en bekant som berättat att de sett efterlysningen på Facebook.

När vi senare hör av Mats har han fått höra hur upphittandet av hunden gått till.

– Det var polisen som hittade hunden. De hade varit inne på Coop och handlat och när de går ut därifrån så står hunden vid gräsmattan och skiter. De försöker ta fast honom och då springer han rätt över gatan. Ren tur att han inte blev överkörd. Det var polisen som lämnade in hunden till Djurskyddet.

Mats berättar att Prins var försvunnen i lite drygt en timme.

Ytterligare en hund var under kvällen bortsprungen, även denna är nu återbördad till ägare. Den andra hunden ska även den ha hittats vid en mataffär i området.

Mer läsning

Annons