Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humanistiska nämndens ordförande lämnar sina uppdrag – flyttar från Örnsköldsvik

Kommunpolitikern Eva Bergström Selling (S) byter hemort, men inte intresseområde. Hon går tillbaka till socionomyrket och kommer jobba för barn och unga i Sundsvall.

Annons

Eva Bergström Selling (S) flyttar från Örnsköldsvik – och lämnar de politiska uppdragen.

I mitten av oktober går flyttlasset söderut för Eva Bergström Selling.

Hon avsäger sig därmed ordförandeskapen i humanistiska nämnden och samordningsförbundet i Örnsköldsvik, samt sin plats i kommunfullmäktige.

– Jag lämnar av rent personliga skäl. Min man (Hans Selling, tidigare vd för kommunkoncernen Rodret, reds. anm.) flyttade till Sundsvall i början av augusti. Jag funderade fram och tillbaka hela sommaren och kom fram till att jag också väljer att flytta, som gifta vill man ju också leva tillsammans, säger Eva Bergström Selling.

Hon är socionom i grunden och började som kommunpolitiker i Luleå 1989. Där var Eva Bergström Selling ordförande för socialnämnden 2006-2010 innan hon flyttade till Örnsköldsvik.

Läs också: Inte rädd att ta beslut: "Jag är inte politiker för att bli populär"

Under förra mandatperioden arbetade hon som politisk resurs för Socialdemokraterna och sedan januari 2015 har hon varit ordförande för humanistiska nämnden.

Vid kommunfullmäktige i slutet av september kommer hennes efterträdare att väljas. Susanne Sturk (S) är vice ordförande för humanistiska nämnden och står närmast till att efterträda Eva Bergström Selling.

Efter nästan tio år med heltidsuppdrag inom politiken, återvänder nu Bergström Selling till tjänstemannasidan. Hon kommer att projektarbeta inom socialförvaltningen i Sundsvall kring tidigare insatser för barn och unga.

Det är en form av ödesfråga för kommunerna och samhället, att kunna gå in i tid för att spara mänskligt lidande och pengar.

Kommer du att fortsätta vara engagerad politiskt?

Absolut, men på en annan nivå.

Mer läsning

Annons