Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstresorna går åt som smör i...

/

Svenskarna drömmer redan om att fly vardagen. September och januari är månaderna då de flesta bokar sina resor och efterfrågan i höst är till och med större än under förra årets rekordår.

Annons

– Det är ett mönster som funnits i många år, vi ser tydliga peakar i januari och september, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på resebyrån Resia.
Företaget märkte av en nedgång i bokningen av resor under augusti, till skillnad från förra året då rekordmånga ville fly den regniga sommaren. Likadant ser det ut för Ticket, men resebyrån rapporterar att försäljningsläget inför hösten till och med är bättre än förra året, trots att många har fått sin soldos.
– Vi hade ett bra tryck då också men vi ligger ändå tolv procent bättre till i år, säger kommunikationschef Martin Durnik.
Mest efterfrågat under tidig höst är Turkiet, Mallorca, Cypern och till viss del Grekland. Långresorna senare i vinter går till Thailand, Mexiko och framförallt – Kanarieöarna.
Enligt Ingela Schönning kan trycket i september och januari vara en kvarleva från när man bara presenterade årets sommar- och vinterresor en gång per år. Numera släpper resebolagen nyheter under hela året. (TT)

Mer läsning

Annons