Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemtjänstanställd blev påkörd på väg hem till brukare – AMV kräver utredning

En person som vikarierade inom hemtjänsten inom Örnsköldsvik kommun blev påkörd bakifrån vid Vintergatan/Parkbacken när han skulle hem till en brukare. Nu kräver Arbetsmiljöverket, AMV, en utredning av händelsen.

Annons

Den 25:e juni i år blev en man som var anställd som vikarie inom hemtjänsten i Örnsköldsviks kommun påkörd mellan Vintergatan och Parkbacken av bilist. Mannen var vid tillfället påväg hem till en brukare.

Vikarien förlorade efter olyckan tillfälligt medvatande, oklart hur länge, när han vaknat upp tog han sig till grupplokalen på den aktuella enheten. Därefer fick han skjuts av annan anställd till sjukhuset. Bilisten som kört på honom stannade inte vid platsen.

Mannen som blivit påkörd hade smärta i bröstkorg, höger axel samt svårt att andas. Vid armar och ben hade blödning uppstått. På sjukhuset konstaterades att han inte hade drabbats av någon typ av fraktur. Den påkörde mannen rekommenderades att hålla sig hemma i en vecka för återhämtning.

Enligt arbetsmiljölagen har den arbetsplats som drabbats av den här typen av olyckor en skyldighet att genomföra utredning och vidta åtgärder om så skulle behövas – detta för att i möjligase mån kunna förebygga den här typen av tillbud. Kommunen har därför fått ett så kallat tillsynsmeddelande skickat till sig från Arbetsmiljöverket.

Mer läsning

Annons