Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösands FF vände och vann mot Skellefteå FF

/
  • Sviatoslay Zubar nickade in två mål när Härnösand vände mot Skellefteå. Sviatoslay Zubar

Inställningen blev avgörande när Härnösands FF vände underläge 0–1 till seger med 3–1 i mötet mot Skellefteå FF i division 2 Norrland på lördagseftermiddagen.

Annons

– Vi var riktigt usel i första halvlek och därför är det starkt av oss att vända till 3-1. Inställningen saknades i första och vi kom ut med bättre inställning i andra och det bidrar till vår seger, säger Jimmie Gustafsson.

Skellefteå öppnade matchen klart bäst och hade mest bollinnehav. Därför kom helt logiskt också 0-1 i 22:a minuten. Nurhussen Adem fick till en fin träff strax utanför straffområdet och sköt in bollen i nättaket.

Sex minuter senare så kom kvitteringen, på Härnösands FF:s första riktigt farliga målchans, när inhopparen Johan Ödmark gjorde 1-1.

– Vi lät dem ha mycket bollinnehav och när vi vinner bollen då går vi framåt. Det var ju mest effektivt i dag, säger Jimmie Gustafsson.

Nu var det ytterst nära att Skellefteå kunde ha haft ledningen i halvtid efter att gästerna skapat en riktig vass målchans, men målvakten Bantis Gheorghi ingrep med en sylvass räddning i slutet av första.

– Det var en fantom räddningen. Skönt att ha en sådan målvakt i laget, säger Jimmie Gustafsson.

I andra gjorde HFF det som de inte lyckades mot IFK Luleå – göra mål på sina målchanser. Stor matchhjälte blev Sviatoslay Zubar som nickade in båda målen.

– Frustrerande förlust för oss. Vi öppnade bra och tar kontroll på matchen. Annars tycker jag att vi bjuder in dem i matchen, vi går ner i tempo. Vi gör det för enkelt för dem och bjuder på två mål, säger Fredrik Lindgren.

Mer läsning

Annons