Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig vitsippskväll i Gideå

/

På Linnés födelsedag den 23 maj har det blivit tradition att fira vitsipporna i Prostinnans park i Gideå. Sipporna blommar som allra rikligast just vid tiden för blomsterkungens födelse. Trädgårdsföreningen och Hembygdsföreningen hjälps åt med arrangemanget.

Annons

I år kunde Trädgårdsföreningens ordförande Berit Hägglund som vanligt hälsa Gideå Blåsorkester välkommen. Den återkommer troget för att underhålla den talrika publiken. En ny och trevlig bekantskap för året var Byakören från Brunnsnyland under ledning av kantor Oscar Wedman. Körsången ackompanjerades inte bara av körledaren på väskorgel utan också av Fride Gustafsson på elbas. Fride var tidigare ledare för kören.

I slutet av körprogrammet sjöngs en vårpsalm som Fride skrivit "Nu är det härligt att leva, nu är det tid för musik…" Det blev en osökt övergång till Gideå Blåsorkester som spelade ett antal melodier som är välkända för Gideåpubliken och som den gärna lyssnar och småsjunger till.

I år hade publiken utökats med asylsökande från Syrien och Afghanistan. De verkade också trivas med sången och musiken.

Trädgårdsföreningen bjöd på varmkorv (av kycklingkött) med bröd samt kaffe med kaka till dem som inte hade eget med sig.

Trädgårdsföreningen sålde också ett lotteri med plantor som vinster. Plantorna var inköpta som mycket små och föreningens medlemmar hade vårdat dem så att de nu var mogna för utplantering. Trängseln kring lottförsäljaren visade att det var ett uppskattat initiativ. Fler plantor såldes senare.

Precis vid lotteriets dragning och plantförsäljningen började några regndroppar falla, en signal att packa ihop och vandra hem genom den ljusgrönt skira växtlighet som präglar Prostinnans park den här tiden på året.

IngaBritt Rosenqvist

■■ Vill du skicka in en läsarartikel – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons