Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här vilar Stefan Löfven upp sig

/

Illamående skickades statminister Stefan Löfven akut till sjukhus.
Nu ska han vila upp sig.
I Örnsköldsvik.

Annons

Stefan Löfven har i många intervjuer sagt att han gärna tar sig till sitt sommarboende i Sörvåge utanför Örnsköldsvik för att trivas, umgås med familjen och ladda batterierna.

Efter den högdramatiska torsdagsmorgonen är han med största säkerhet beroende av åtminstone det sistnämnda.

– En statsminister har aldrig semester men Stefan Löfven kommer att vistas i Örnsköldsvik över helgen, säger statsministerns pressekreterare Victor Harju.

Det var på torsdagens morgon som Stefan Löfven kom hem till Stockholm och Arlanda efter några dagars vistelse på ett FN-toppmöte i Addis Abeba, Etiopien. Planen var att Stefan Löfven skulle fortsätta sin resa till Örnsköldsvik, men ett illamående ändrade resrutten.

I stället för att flyga norrut blev det för Löfven att ta sig in till Karolinska sjukhuset i Solna. Där fick statsministern besöka akuten, och ungefär fyra timmar senare anlände han i en Säpo-bil till Sagerska huset.

Löfven gav inga intervjuer när han kom till Sagerska, men hans tumme upp indikerade att han i alla fall inte var allvarligt sjuk.

– Det blev lite hysteri kring det, kan man säga, säger pressekreteraren Victor Harju.

Vid lunch på fredagen landade Stefan Löfven i alla fall på Örnsköldsviks flygplats; för fortsatt färd till hans hus i Sörvåge.

På plats i Sörvåge fanns då redan vaktbolaget Tempest Security som polisen anlitat för skydd av statsministern.

– Första gången jag är här uppe i Örnsköldsvik. Vackert och lugnt, kommenterade en av de två vakterna som patrullerade när Löfven kom till Sörvåge på fredagen.

Vad har ni för uppgift?

– Jag kan inte säga mycket om vad vi gör. Vi sköter området, och Säpo har hand om personskyddet. Men vilka rutiner som gäller kan jag inte gå in på, som säker de flesta förstår.

Men om någon vill ta sig till statsministerns hus väljer den personen knappast vägen upp, utan försöker smyga sig på skogsvägen.

– Försök, så får du se vad som händer!

Mer läsning

Annons