Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har väntat mer änfyra år på tandläkare

ÖRNSKÖLDSVIK. Sommaren 1997 antecknade Rolf Nordin sig på Folktandvårdens kölista. För två veckor sedan fick han besked om att han står på tur.
– Köerna har varit väldigt långa, säger tandsköterska Susanne Olsson. Först nu har vi kunnat beta av lite.

Annons

Kötiderna har varit långa för den som vill anmäla sig till Folktandvården i Örnsköldsvik. Nyinflyttade Örnsköldsviksbor eller personer som har haft en annan tandläkare, men vill byta till landstingets tandvård, har fått bereda sig på årslånga väntetider .
I över fyra år har Rolf Nordin stått i kö för att få komma till Folktandvården. I början av februari i år fick han en förfrågan om han fortfarande var intresserad av sin köplats.
Ska det verkligen få gå till så här?, undrar han.

FLER TANDLÄKARE
Vi har haft en stor brist på tandläkare, säger Susanne Olsson, tandsköterska på Folktandvården, om den långa väntetiden. Nu börjar det vända, och vi har kunnat börja beta av köerna lite.
Tandläkarna på Folktandvården har enligt Susanne Olsson haft fullt upp med de redan inskrivna patienterna för att hinna med den årliga kollen. Dessutom tillkommer alla barn och ungdomar som har fri tandvård.
De som är inskrivna prioriteras före de som kommer nya. Om någon ringer och vill börja gå hos oss, så skriver vi gärna upp dem på kölistan.

UPPDATERAR VÄNTELISTAN
Men man ska vara medveten om att det kan ta ett tag, enligt Susanne Olsson. Folktandvården rekommenderar därför en privat tandläkare om det är bråttom till de som ringer.
Nu när Folktandvården har fler tandläkare att tillgå, har man börjat skicka ut papper till de som köar för att höra om de fortfarande är intresserade av sin plats i kön.
Många har nog vänt sig till andra tandläkare vid det här laget, tror Susanne Olsson.
Men till slut får vi nog bukt med den här långa väntelistan. Det går i alla fall åt rätt håll nu. ÅSA SJÖBERG

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons