Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här tar klubben skidpengarna

Hägglunds sköter spåren på Skyttis och Rutberget

Annons

Nybildade Hägglunds Ski Team är överens med kommunen. I vinter är det föreningen som ansvarar för spåren på Skyttis – och för att det säljs biljetter till dem som vill åka.

– Även om det är si och så med snötillgången just nu hoppas vi att det här ska bli en vinst för oss i det långa loppet, säger Mikael Lindgren, vice ordförande i Hägglunds.

Det nyligen undertecknade avtalet mellan Hägglunds Ski Team och Örnsköldsviks kommun innebär att klubben tar hand om drift och skötsel av Skyttis och Rutberget. Även om det inte innebär någon stor förändring vare sig för Hägglunds eller för kommunen, har den förstnämnda förhoppningar.

– Nu när vi tar in pengarna från dem som åker i spåren på Skyttis så ligger det ännu mer i vårt intresse att hålla spåren i så bra skick som möjligt. Vi ska göra det vi kan i vinter, säger Lindgren.

De som är intresserade av årskort har två möjligheter att köpa dem. Antingen via Hägglunds hemsida eller på turistbyrån. Dagkorten löses antingen i telefonen eller så betalar man för sig i anslutning till omklädningsrummen på Skyttis. Som om det inte vore nog med att det faller sparsamt med naturlig snö har Hägglunds problem med tillverkningen av den konstgjorda varianten. En trasig pump har gjort att snötillverkningen legat nere de senaste dagarna, men Lindgren hoppas att problemet snart ska vara åtgärdat.

Ännu så länge är det bara 2,1-kilometersslingan som är öppen; med start vid Varggropsparkeringen.

– Femman är körbar efter att vi har spårat den med skoter. Om vi får ordning på det som krånglar, och kan spruta snö fredag till söndag, så står stadionslingan näst på tur.

Mer läsning

Annons