Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här hålls det öppet för alla

/
  • Patrik Vestin och Ann-Catrin Zakrisson hoppas på ett publikt lyft för det som i dag heter Bredbyns kultur- och fritidsgård.
  • Den lite äldre publiken kan man lita på. På plats i Bredbyn fanns Iris Genlund, Irma Bergvall och Rolf Bergvall – för att prata och för att få sig lite fika.

Det finns ett allaktivitetscafé i Bredbyn. Återstå att fylla det med så mycket som möjligt.

Annons

– Vi är öppna för förslag, säger Patrik Vestin, fritidskonsulent på Örnsköldsviks kommun.

Någonstans måste man börja.

Och när det gäller satsningen i Bredbyn så har ju fritidsgården – där det är aktiviteter måndagar, tisdagar och torsdagar – varit med ett bra tag. Men nu när meningen är att kommunens fritidsgårdar ska användas mer än vid bara enstaka kvällar varje vecka så är det många som tänker efter vad som går att göra.

– Tanken är att vi ska lyckas locka hit daglediga människor som bor häromkring, säger Patrik Vestin och Ann-Kristin Zakrisson, ansvarig för kommunens projekt Stad och bygd i balans.

Ann-Kristin Zakrisson fortsätter:

– I Bredbyn finns i dag cirka tio nysvenskar, och vi vet att fler är på väg. Det här caféet ska inte finnas enbart för dem, men vi ser gärna att de i alla fall kommer hit och tar del av det som finns att göra.

Allaktivitetscaféet kommer att vara öppet dagtid på torsdagar, till att börja med. I går lyste de unga med sin frånvaro, men vid ett av borden hade Iris Genlund slagit sig ned tillsammans med Irma och Rolf Bergvall.

– Man kanske skulle återuppta pingisen, sa Irma och pekade mot rummet med ett bordtennisbord.

Iris tänkte andra tankar:

– Här har man suttit och väntat och våndats ett antal gånger.

Apropå att lokalen en gång i tiden var väntrum hos tandläkaren.

Patrik Vestin säger att nuvarande namnet Bredbyns kultur- och fritidsgård kanske inte är världen festligaste namn på stället. En namntävling har ägt rum. Och av de förslag som kom in finns bland andra The place to be och Svartlien.

– När fritidsgården är öppen på kvällarna har vi mellan fem och tjugo besökare. Jag är säker på att vi kan locka hit fler från alla möjliga grupper om vi bara når ut med att det finns en hel del att göra här.

Mer läsning

Annons