Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna från Ö-vik länets första baby

Örnsköldsvik. En minut över tre under natten mot nyårsdagen, föddes 2002 års första baby i Västernorrland. Ett flickebarn på dryga tre kilo som förlöstes på Örnsköldsviks sjukhus.

Annons

Länets och Örnsköldsviks förstfödde är en flicka på 49 centimeter och 3030 gram. Hon anlände en vecka tidigare än beräknat till mamma Ann Nordin och pappa Marcus Berglund i centrala Örnsköldsvik.
Det gick ganska lätt tror jag, men jag har ju ingeting att jämföra med, säger Ann Nordin och tillkännager därmed att länets och stadens förstfödde också var hennes först födda.
Det här är verkligen jättespännande, även om man är lite ovan.
Lite rörigt
Därmed blev heller inte nyårsafton 2002, den nyårsafton man förväntat sig, hemma hos familjen Nordin-Berglund sedan de anlänt till sjukhuset klockan 21.30.
Vattnet gick hemma mitt i nyårsaftonsfirandet. Vi blev lite förvånade eftersom hon inte var beräknad förrän den 7 januari, så lite rörigt blev det väl, även om vi bara firade hemma i lugn och ro, säger Ann Nordin.

TAR DET LUGNT
Men vi höll ut till efter tolvslaget och de var väl det viktigaste. Både jag och min sambo är födda sent på året så vi ville hellre att barnet skulle födas i början på ett nytt år.
Att den förstfödda detta år begåvades med tilltalsnamnet Hanna, kom däremot mindre överraskande för de nyblivna föräldrarna.
Det var väl ganska bestämt, men sedan när hon kom såg vi att det var en Hanna också.

BODIL RESARE

Mer läsning

Annons