Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häng med under folkfesten – Allehanda.se storsatsar på Ulvöregattan

Ulvöregattan är en av Sveriges äldsta regattor och den största i sitt slag i Norrland. Allehanda.se kommer att punktmarkera både tävlingen och det som händer ute på Ulvön under fredag och lördag. Häng med!

Annons

Ulvöregattan är minst sagt ett givet inslag sommartid i Höga Kusten och har så varit sedan början på 1900-talet. När kappseglingarna avgörs den här veckan sker det för 107:e (!) gången i följd och ni förstår ju vilka historier som finns att berätta från 1909 och framåt.

Vi kommer inte att kunna berätta alla dessa historier – men vi ska definitivt skrapa ordentligt på ytan...

Allehanda.se storsatsar nämligen Ulvöregattan anno 2016 och finns på plats ute på Ulvön under såväl fredag som lördag. På sajten kommer ni dels att kunna följa själva tävlingarna och dels även få ta del av stämningen och allting som händer ute på ön. Det blir artiklar, tv-inslag och livesändningar under dagarna två.

Ulvöregattan har kommit att bli ett väldigt populärt event även för sådana som kanske inte är hyperintresserade av själva seglingssporten. Det är, kort och gott, en folkfest.

– Det känns jättefint inför tävlingarna. Vi är ett bra team och det ser ut att bli gott om deltagare. 52 är föranmälda och vi räknar med cirka 70 startande båtar, säger Pär Jansson, regattageneral.

Vad är det som gör Ulvöregattan så populär?

– Det är familjära, trevliga seglingar och så är det en tävling med många anor. Inramningen ute på ön är fantastiskt trevlig också och Ulvöborna hälsar oss välkomna med förtjustning.

I fjol blev Örnsköldsviks Segelsällskaps egen Anders Carlsson totalvinnare av regattan – vem kammar hem den åtråvärda segern i år?

Åke Sandlund, Tomas Persson och totalsegraren Anders Carlsson efter 2015 års Ulvöregatta.

Mer läsning

Annons