Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halv miljon för ny kommundirektör

ÖRNSKÖLDSVIK. Det kommer att kosta Örnsköldsviks kommun minst 250 000 kronor att få förslag på en kandidat till posten som kommundirektör.
Om kommunen vill få tre kandidater att välja mellan blir kostnaden cirka 460 000 kronor.
Det framgår av det avtal som kommunen tecknat med konsulten.

Annons

ÖA berättade redan i gårdagens tidning att kommunen valt en helt ny väg när det gäller att rekrytera topptjänsteman den här gången. Tjänsten som kommundirektör blir ledig från 1 augusti och i stället för traditionell annonsering och val av kandidater för intervjuer har en enig rekryteringsgrupp med kommunalråden Elvy Söderström (s) och Dan Olsson (c) i spetsen valt att anlita en konsultfirma. En del tjänstemän och fackliga företrädare ingår också i rekryteringsgruppen.
Fem-sex företag var villiga att erbjuda sina tjänster. Valet av rekryteringsföretag har ombesörjts av inköpsavdelningen efter sedvanlig utvärdering av inkomna anbud. Företaget som fick uppdraget heter MPS Sverige AB och finns i Stockholm.

HÖGA KOSTNADER
Kommunens kostnad blir 225 000 kronor inklusive moms. Då är ändå 10 000 kronor avräknat som introduktionsrabatt. Till den summan kommer företagets resekostnader och resekostnader för kandidater, tid för intervjuer med mera om högst 31 250 kronor inklusive moms. Tillsammans blir det 256 250 kronor inklusive moms.
Avtalet är så utformat att ersättning till rekryteringsföretaget måste betalas även om kommunen hittar en extern kandidat på egen hand eller väljer att göra en intern rekrytering.
I punkt 5 i avtalet sägs att det angivna arvodet ovan avser endast en kandidat. För varje ytterligare kandidat som kommunen väljer ur MPS Sveriges AB:s register och förslag för intervjuer tillkommer en kostnad på 95 000 plus moms, det vill säga 118 750 kronor. Om rekryteringsgruppen väljer tre kandidater för intervjuer blir kommunens kostnad således 462 000 kronor inklusive moms.

INGEN OFFENTLIGHET
Elvy Söderström förnekar energiskt att den här metoden valts för att kringgå offentlighetsprincipen. Hon säger att Härnösand är ett bevis på att det är mycket svårt att rekrytera en kommundirektör på traditionell väg. Genom det här avtalet får kommunen tillgång till all den kunskap och alla de tänkbara personer som företaget har i sitt register.
Vi vill ha en person som trivs alldeles utmärkt och fungerar bra på sin nuvarande arbetsplats. Vi vill ha någon som vi kan handplocka till den här uppgiften och inte någon som flyr från sin nuvarande befattning i något avseende. Vi har varit överens om att pröva en ny metod den här gången.
Det är emellertid svårt att komma ifrån att den offentliga insynen vid traditionell utannonsering också upplevas som besvärande för kommunen. Det har, som ÖA skrev i går, hänt att sökande dragit tillbaka sina papper från andra topptjänster när de fått klart för sig att namnen kommer att publiceras i ÖA. Den väg kommunen nu valt liknar den som i stor utsträckning används inom näringslivet.

GER GARANTI
I paragraf 5:1 i avtalet mellan MPS Sverige AB och kommunen sägs också att den information om kandidater med mera som parterna får fram och presenterar för varandra skall vara affärshemligheter. Ingen av parterna får utan tillåtelse vidarebefordra dem.
Avtalet innehåller slutligen en passus som innebär att företaget är villigt att utan arvode söka fram en annan kandidat om det visar sig att den person rekryteringsfirman föreslår misslyckas i sitt arbete.

Fotnot: Vid upphandling fungerar en kommun som vilket företag som helst, och betalar moms. I efterhand regleras dock kommunens momskostnad med staten, så att kommunens momsutgifter betalas med statliga medel.

SVEN LINDBLOM

Mer läsning

Annons