Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hållängeteleverna har fått nog av alla besparingarna

Hörnett. Föräldrarna till barnen på Hållängetskolan har också ledsnat.
– Nu är det dags att vi agerar. Att vi gör någonting, säger Peter Ingesson som har sina barn på skolan.
Till veckan sluter alla föräldrarna upp bakom eleverna, i en stor demonstration mot nedskärningarna.

Annons

I går kväll fylldes kyrksalen och ljusgården på Hållängetskolan av oroliga och upprörda föräldrar. De kom för att få höra den bistra sanningen om framtiden för Hörnetts rektorsområde, och kanske för att hitta en början till en lösning på skolans budgetproblem.
Rektor och skolledning informerade om de förändringar som Hållänget och Haffsta står inför till hösten, för att möta budgetåtstramningarna.
Bland annat kommer sju personaltjänster att tas bort, från 49 till 47. Klasserna kommer därför att byggas om, för att rymma fler barn på färre lärare.

SLUTRESULTATET EJ VACKERT
Sedan vi såg budgeten, har vi har jobbat frenetiskt för att skapa en organisation som vi tyckte kunde täcka de behov som finns i arbetslagen, säger biträdande rektor Bengt-Erik Lindkvist.
Men vi lyckades inte skära tillräckligt.
I stället fick skolledningen börja i andra änden.
Vi tog de pengar vi blev tilldelade, och försökte fördela dem så schysst som möjligt, med tanke på de behov som finns överallt, säger Bengt-Erik Lindkvist.
Men slutresultatet blev inte vackert, tyckte många av de samlade föräldrarna.
Skolledningen säger att de inte kan lova att göra samma arbete som förra året, men att målet är att erbjuda en plan för nästa termins verksamhet innan sommarlovet.
Varje elev kan inte få samma resurser som förra året, eftersom vi har mindre medel totalt, säger rektor Anders Björkman.
För att uppmärksamma omvärlden och de styrande på de problem som finns i samband med Hållänget- och Haffstaskolan, framförde en grupp elever från Hållängets sjundeklassare ett förslag om en demonstration av elever och lärare.
Vi har fått nog av små lokaler och lite lärare, säger Hållängeteleven Carolinn Ottosson.

VILL DEMONSTRERA
Vi vill stoppa den här utvecklingen. Vi vill genomföra en demonstration och behöver föräldrarnas stöd, säger eleven Sara Södersten.
Om inte det fungerar, kommer vi att vända oss direkt till Elvy Söderström och sedan till högre ort om det behövs, fortsätter hon.
Och förslaget föll i god jord. Som en man antog föräldrarna förslaget och beslöt även att skicka en skrivelse till kommuntopp-politikerna för att påkalla deras uppmärksamhet ytterligare.
Vi vill ta tag i det här. Barnen är det viktigaste vi har, säger Jim Brithén, som har tre barn på skolan.
Nu får vi inte vara så svenska att vi bara accepterar nedskärningarna hela tiden. ÅSA SJÖBERG

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons