Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där

Annons

Zandra Zinner, 19 år, Sidensjö, som i helgen sjöng I dreamed a dream ur musikalen Les Miserables, i den riksomfattande finalen Hänt Extra Birkastjärna 2001.

Hur gick det?
Ja, det gick väl bra med tanke på den konkurrens som var, men jag kom inte bland de tre bästa. Men jag är nöjd ändå.
Hur känns det nu då?
Det är lite blandade känslor och mycket intryck att smälta. Med tanke att det var 200 tävlande från början och det blev sex kvar till final, och att jag vann en semifinal för två helger sedan, så är det kul att ha kommit så pass långt.
Var höll ni till?
Vi höll till på Ålandsfärjan Birka Princess med drygt 1 000 passagerare. I lördags när vi kom tränade vi med en orkester och så blev det middag på kvällen. På söndag körde vi igång klockan ett och finalen var klockan 15.00.
Hade du någon hejaklack med dig?
Ja, min mamma och pappa, min farmor och en syster.
Hade du någon egen favorit?
Ja, en kille från Norrköping, som var väldigt sprallig på scen, han var jätteduktig och kom trea. En kille från Uppsala vann och tjejgruppen Leather Girls blev tvåa.
Vad ska du göra den närmaste tiden?
Jag ska åka hem i natt och återvända till musiklinjen på Mellansels Folkhögskola på måndag...och vänta på jullov.
Hur ser framtidsplanerna ut?
Jag ska gå färdigt året med klassisk sång i Mellansel. Sedan ska jag söka olika musikal- och sånglinjer. Jag skulle hemskt gärna vilja spela in en skiva och göra en demo. Men man ska ha egna låtar och jag har ingen egen låtskrivare, och så ska man ha kontakter också.EVA GIDLUND

Mer läsning

Annons