Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gungande reggaeblues rakt i hjärtat

Annons

Peps Persson gav Ö-viksfansen en fredagskväll att minnas. Med sitt band förvandlade han den nyrenoverade Bruxrestaurangen till ett gungande reggaeblueståg, och körde rakt in i publikens hjärtan.
Förbandet Creole Angels hade en lätt uppgift, att värma upp den festglada publiken inför kvällens huvudattraktion.
Med lättlyssnade covers gled kvällen i väg, fram till ögonblicket när Peps Persson äntrade scenen med munspel och sitt tighta band. Redan innan munspelets första toner slet sig loss och gled genom lokalen hade Peps publiken i sin hand.
Och i den varma, folkfyllda Bruxmatsalen visade han alla, både de redan Peps-frälsta och de klentrogna, vem som verkligen är kungen av blues och reggae.
Med Fem långa år fick Peps Persson Band inledningsvis visa var skåpet skulle stå, genom Peps rivigt, sugande munspelslåt och ett smäcksäkert gitarrsolo av Max Schultz.

Blodsbandet kännetecknas överlag av stilfullt samarbete. Allt sitter precis där det ska, och utstrålar ändå en äkta, innerlig musikerglädje. Under de mer intensiva solopartierna är det svårt av avgöra var instrumentet slutar och musikern börjar. Framför allt den trummande legenden Bosse Skogis Skoglund tycks närmast vara ett med trumsetet, när baskaggens takt hörs över salen.
Peps Persson och bandet bluesrockar faktiskt fett, om uttrycket ursäktas.
Hur många artister skulle inte ge sin själ för att kunna överleva tre årtionden av musikalisk utveckling och ändå behålla sin egen själ i musiken, undrar en lätt överförfriskad herre i publiken. Och 400 människor i den småjazzande publiken är nog benägna att hålla med.
Arrangören Perdido Jazz och Blues fick verkligen in en fullträff med sitt sista arrangemang för våren. Trängseln och den festglada åhörarskaran var en bra bit ifrån den halvtomma kännarstämning, som vanligtvis karakteriserar de för övrigt sköna jazzkvällarna i Örnsköldsvik. ÅSA SJÖBERG

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons