Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott hopp för Klöverkött

ÖRNSKÖLDSVIK. Det finns gott hopp om att Klöverkött i Sidensjö AB kan drivas vidare i någon form.
Det anser konkursförvaltaren, advokat Thomas Hörnfeldt. Företaget hade cirka 4 miljoner i skulder vid konkursen den 6 november.

Annons

Vi har annonserat ut företaget till försäljning. Under tiden håller man på att göra i ordning köttet som var slaktat men inte färdigstyckat, säger Thomas Hörnfeldt.

BANK OCH NUTEK
Största fordringsägare är Sidensjö Sparbank, cirka 2 miljoner, och Nutek, 1 miljon. Ytterligare 1 miljon utgörs i huvudsak av skulder till leverantörer.
Klöverkötts anläggning i Sidensjö uppfyller Krav-reglerna för nöt- och grisköttsproduktion och är EU-godkänd för storskalig slakt och styckning.
Företaget har haft 17 delägare och Thomas Hörnfeldt framför ingen kritik mot hur verksamheten har bedrivits.
Om orsakerna till konkursen säger han:
Min spontana bedömning är att företaget inte riktigt har fått den avsättning för högkvalitativt ekokött som man hade beräknat. Det är också ganska prispressat på marknaden.

OVISST OM JOBB
Anbudstiden går ut den 29 november. Det kan mycket väl hända att Klöverkött köps tillbaka av tidigare ägare och drivs vidare i delvis nya former, tror konkursförvaltaren.
Än går det inte att säga hur de 13 anställda påverkas.
Men i och med att de är duktiga i sina jobb och det finns bra lokaler är det möjligt att de får fortsätta. Det känns angeläget att vi snabbt hittar en lösning, säger Thomas Hörnfeldt.

BERIT NORSTEDT

Mer läsning

Annons