Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glenn tar steget till absoluta s-toppen

ÖRNSKÖLDSVIK Han tar steget från hälsoplanerare på Länsstyrelsen till kommuntoppen. Han är Glenn Nordlund, 40-årig trebarnsfar och socialdemokrat.

Annons

Det har blivit stora ommöbleringar i den socialdemokratiska toppen inför höstens val. I går kväll presenterade partiet sin laguppställning inför det kommande valet. Då blev det klart att Glenn Nordlund blir socialdemokratisk vice ordförande i kommunstyrelsen.
På vanlig svenska betyder det att han blir kommunalråd och Elvy Söderströms högra hand, förutsatt att socialdemokraterna vinner valet i Örnsköldsvik, förstås.

SPÄNNANDE
Själv tar han det ganska lugnt.
Det är spännande, men på ett positivt sätt, säger han om utnämningen. Jag har så mycket att lära på många områden inom kommunpolitiken.
De senaste åren har Glenn Nordlund funnits i socialnämnden, på deltid. Att bli kommunalråd innebär att han får chansen att arbeta med kommunalpolitik på heltid. Det betyder att han får ansöka om tjänstledighet från sitt arbete som hälsoplanerare. Men fram till valet och den nuvarande mandatperiodens slut finns han kvar på sin nuvarande arbetsplats.

NYA UPPGIFTER
Det var intresset för folkhälsa som fick honom att ta klivet till socialnämnden en gång i tiden.
Att skapa förutsättningar för folks hälsa handlar mycket om politik, säger Glenn Nordlund.
Vad gör ett kommunalråd?
Det ska bli intressant att ta reda på. Jag är inte helt säker, faktiskt. Jag hoppas att jag får möjlighet att vara med och ta fram arbetsuppgifterna, säger han och ler. På sätt och vis är befolkningen uppdragsgivaren.
Men huvuduppgiften som jag ser det är att representera kommunen på ett bra sätt. Plus att skapa ett positivt klimat för debatter både inom partiet och med oppositionen.
Nu ställs jag inför en hel mängd nya frågeområden, säger Glenn Nordlund, socialdemokraternas nye toppnamn.
Visst blir det en helt ny situation, ett nytt arbete, och allt som kommer därtill. Men Glenn Nordlund är inte orolig. Han tycker att han har ett betryggande stöd från övriga partiet, med Elvy Söderström, Lena Näslund, John Norberg och de andra. ÅSA SJÖB ERG

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons