Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada vinnare från Domsjö

/

Lennart Sundwall, mer eller mindre "Vi i femman" personifierad, firar i år 30 år med sitt älsklingsprogram.
Firar gör också Domsjöskolan, som nu är klara för semifinal i radiohuset i Sundsvall.

Annons

Det var en välfylld församlingsgård i Domsjö, som i går kväll tog emot tävlande lag från Domsjö och Södermalm i Sundsvall. Det handlade om ett av de mest klassiska svenska radioprogrammen – och det bjöds på en minst sagt välregisserad och spännande uppgörelse.

– Programmet har funnits i 51 år, berättar Lennart Sundwall, radiorösten från Örnsköldsvik, som tillsammans med kollegan och domaren Ulla Öhman, såg till att det flöt på perfekt i 60 minuter.

Tävlingen inleddes med två frågor om kungahuset och redan där tog hemmalaget kommandot genom att kunna svara rätt på frågan om prinsen Carl Philips tilltalsnamn.

Efter den pangstarten gick det sedan ganska snabbt för Benjamin Ching och Tuva Bodén från Domsjöskolans 5B att skaffa sig en hyfsat fin ledning på tre poäng.

Svårast blev det dock i en problemlösning om att äta spagetti – där båda lagen inte riktigt fick till det i antalet meter.

Till sista frågan hade Domsjö fortfarande ett klart grepp om tävlingen, men när Södermalms två representanter klarade fyra poäng på den frågan sattes ordentlig press på Benjamin Ching och Tuva Bodén.

För Domsjös del räckte det med att svara rätt på tvåpoängsnivån – vilket man också klarade med bravur när man svarade Astrid Lindgren på avslutande författarfrågan.

När väl segern var ett faktum bröt jublet ut i församlingsgården och nu väntar semifinal för Domsjöskolans 5 B.

– Om knappt två veckor får ni möta Kyrkmons skola från Njurunda i radiohuset, avslutade Lennart Sundwall med att säga.

Mer läsning

Annons