Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Georg Boström ny fabrikschef i Domsjö

ÖRNSKÖLDSVIK. Efter 17 år har han återvänt till Örnsköldsvik – åtminstone på vardagarna. Skellefteåbon Georg Boström är ny fabrikschef vid Domsjö Fabriker.

Annons

Den Skellefteåfödde Georg Boström kom första gången till Örnsköldsvik 1961 då han började på MoDos forskningslaboratorium. Några år senare förflyttades han norrut, men inte längre än till till Husum. Där stannade familjen till 1985.
Det som är positivt med att vara tillbaka i Örnsköldsvik är att jag har en bakgrund här och många bekanta, säger Georg Boström, som sedan årsskiftet fungerat som konsult vid Domsjö Fabriker.
Men han har för den skull inga planer på att lämna Skellefteå och flytta hit permanent.

40 ÅR I BRANSCHEN
Jag kan inte tänka mig att flytta till Örnsköldsvik. Efter 41 år har jag och min fru äntligen flyttat hem till vår hemstad där vi har släkt och vänner och där vi vill rota oss.
Georg Boström har dessutom bara två och ett halvt år kvar till pension och under de åren planerar han att veckopendla med bil.
Det går nog bra. Det är väldigt fina vägar, säger han.
Två och ett halvt år kan tyckas vara en väldigt kort tid som fabrikschef, men det är inget som Boström oroar sig särskilt mycket över. En man med över 40 års erfarenhet i branschen.
Jag kommer att se till att försöka bidra med så mycket som möjligt. Men det är naturligtvis en övergångsgrej att hitta någon som kan ta över sedan.

ARBETAT UTOMLANDS
Att Georg Boström har erfarenhet är ingen överdrift. Efter att ha lämnat Husum har han bland annat varit chef för en massafabrik i Thailand, som han även var med och byggde upp från grunden.
Vi byggde och körde igång två massafabriker där. Det var mycket intressant att vara med om att bygga upp någonting ända från grunden, säger han.
Boström har även varit verksam vid sulfatfabriken i Frövi och hunnit med att bygga om en fabrik i Tyskland.
På vilket sätt han kommer att sätta sin prägel på Domsjö Fabriker är ännu oklart, men vissa idéer verkar han ha.
Det pågår alltid en intensiv förbättringsverksamhet, men jag har inga direkta planer. Det är en diskussion som måste föras med medarbetarna, säger Georg Boström.SARA LUNDVALL

Mer läsning

Annons