Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge Ö-vik en slogan!

De flesta städer i Sverige har turistslogans.
Men inte Örnsköldsvik.
Nu kan du hjälpa ÖA att hitta på en slogan!

Annons


För några år sedan skulle ett företag hitta på nya slogans åt kommunen. Det bästa som kom ut av det var Örnsköldsvik bättre än Dawsons Creek. Det blev ingen slogan den gången.
Men det har gjorts försök tidigare än så. 1985, för er som minns, utlyste kommunen och ÖA en tävling bland läsarna. Några av förslagen då var Sassa brassa pappersmassa Örnsköldsvik, Yes box Nolaskogs och Örnsköldsvik Nordens Rio.
Charlotte Westberg är turistsekreterare på kultur- och fritidsförvaltningen och vet inte riktigt varför det inte blev någon turistslogan då.
Men det vore roligt att skaffa en slogan om den är bra. Personligen är jag inte så imponerad av alla härliga... ljuvliga... och trevliga... som man kan se runt om i Sverige, säger hon och skrattar.
En del slogans är riktigt bra, som Dra åt Hälsingland. Det är ju något som folk faktiskt brukar säga. Och I love Hjo, den är rolig och inte så utsliten som många andra.
Nu är det dags för dig att börja gnugga geniknölarna. Skriver du den bästa sloganen bjuder ÖA dig och en vän på middag på Varvsbergets restaurang.
Juryn består av Ingvar Näslund och Ida Östberg från ÖA, samt Hans Stenmark, turismansvarig på kommunen.

* * *

Skicka in och vinn en trerätters middag!
Din slogan ska locka människor att komma till
Örnsköldsvik, och vara max 10 ord. Vinnaren får en trerätters middag för två på Varvsberget. Skicka dina förslag till: Örnsköldviks Allehanda, Box 110, 891 23 Örnsköldsvik. Märk kuvertet Slogan.


Du kan också skriva in ditt sloganförslag här på allehanda.se, under en egen länk. IDA ÖSTBERG

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons