Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gallerix i konkurs

Gallerix i Oskargallerian har begärts i konkurs. Men butiken håller tills vidare öppet som vanligt.

Annons

Gallerix Sverige AB, har sedan början av året befunnit sig under rekonstruktion. Men nu har företagsledningen begärt bolaget i konkurs. Konkursen omfattar det svenska huvudkontoret och egenägda butiker. Franchisetagarna inom Gallerix omfattas inte av konkursen men butiken i Örnsköldsvik är en av de direktägda.

I butiken i Örnsköldsvik vet man ännu inte mycket, en anställd säger:

– Vi vet ingenting, vi har fått i uppgift hänvisa alla som har frågor till konkursförvaltaren, säger en anställd.

Konkursförvaltare är advokatbyrån Hamilton i Stockholm.

– Verksamheten i butiken i Örnsköldsvik kommer att drivas vidare i konkursboets regi i förhoppningen om att någon är intresserad att ta över så småningom, säger advokat Per Nilsson.

Vet ni om det finns någon intresserad av butiken i dagsläget?

– Vi vet att det finns intressenter, men vi vet ännu inte vart det leder.

Gallerix har under flera år kämpat mot den bristande lönsamheten. I början av förra året köpte den svenska ledningsgruppen Gallerix från de tidigare ägarna, planen var att köpa upp alla franchisebutiker och göra Gallerix till en helägd kedja.

Enligt Dagens handel ska flera franchisetagare ha känt sig illa behandlade under arbetet med att lösa ut och konvertera butikerna till helägda. När kedjan i början av året ansökte om rekonstruktion, angavs en av orsakerna till obeståndet vara just de höga kostnaderna för att konvertera franchisebutiker till helägda butiker.

Mer läsning

Annons