Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt upp för tomten på torget

/
  • Fyraårige Melwin Alexandersson har skrivit en lång önskelista. Bara för tomten att leverera.
  • När fyraåriga Alva Olsson hade styrt runt i Örnsköldsvik visste hon att det är en häst hon vill ha.
  • Cajsa Forsman, Fabian Jansson, Eddie Nyberg och Andreas Edmark sålde bakat – för att komma till Tanzania.

Tomten fick in drivor med önskelistor när han parkerade på julmarknaden på torget i centrala Örnsköldsvik.
Men inte på någon av listorna stod det snö.
Annars är det bra att ha när man vill åt stämningen.

Annons

Det hör till vanligheterna att det inte finns någon snö på marken när det drar ihop sig till den årliga julmarknaden, eller julskyltningen som det hette på den tiden när det var ännu mer ordning och reda på julen.

Cesamchefen David Widén, som givetvis var på plats, kommenterade förstås inte vädret. Men inte med att snö saknades, utan han tyckte det var toppen att det i alla fall inte blåste.

– Man klarar det mesta, som regn och kyla – men blåst vill man inte ha.

Som sig bör hade självaste tomten tagit sig till torget mitt i Örnsköldsvik. Och där hade han parkerat sig i händelsernas centrum, Kring tomten blev det minsann nederbörd vad det led. Men det som kom från himlen var inte snö – det var godis, som barnen var snabba att plocka på sig.

En av dem var fyraårige Melwin Alexandersson. Han förklarade att han hade en rätt lång önskelista, men i brådrasket kunde han inte komma på vad som stod på den.

Det var så där med antalet besökare på torget, vilket är tråkigt inte minst för arrangörer. För att inte tala om hur trist det var att Trekanten stod öde. Där brukar det annars kunna gå att vinna ett konstverk eller en påse hembakat.

– Det är mitt tredje år här på torget. Jag tycker det är fantastiskt att se hur det lyser i ögonen på de förväntansfulla barnen, sa tomten innan han gjorde kväll.

Mer läsning

Annons