Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i i Solberg

SOLBERG. Sportlov och strålande sol.
Förutsättningarna var helt perfekta för en dag i
slalombacken och i går ringlade sig liftkön lång
i Solbergsbacken.

Annons

H ögsäsongen är här. Alla stugorna är uthyrda, husvagnarna står uppställda och liftarna går varma. Att sedan solen lyser på molnfri himmel gör situationen näst intill perfekt för alla sportlovsfirare.
Det har varit jäktigt de här dagarna. Det är mycket folk i backen och fastän alla liftar är igång blir det ändå kö, säger vaktmästaren Jonny Bergström som i går satt och sålde liftkort.
Anläggningen värmdes upp ordentligt redan förra veckan av ungdomar från Stockholm som var på besök i Solberg.
Men det går ändå inte att jämföra med den mängd besökare som kommer under sportlovet, säger Jonny Bergström, medan han tar betalt för liftkorten.

ALLT HYRS UT
Inne i uthyrningsstugan var det i går trångt och varmt när åksugna skulle hitta de rätta pjäxorna och de rätta skidorna.
Det måste provas och testas innan man kastar sig ut i backarna, men för de som väljer att hyra sin utrustning gäller det att inte komma för sent.
Vi har i princip haft allt uthyrt fram emot eftermiddagen, berättade Göran Korn, en av de som fick springa benen av sig för att hjälpa kunderna att prova ut stavar och hjälmar.
Och redan vid 11-tiden började det se glest ut i skid- och snowboardhyllorna.

POPULÄR AFTER-SKII
Anne-Christine Svensson är platschef på skidanläggningen i Solberg och hon är hittills helnöjd med utsikterna inför både sportlovet och framtiden.
Jag upplever att det är mer uppbokat än tidigare år, vi har till och med en del bokningar inför nästa år, berättar hon.
Det är framför allt familjer som söker sig till Solberg, vilket gjort att pupkvällarna som anordnas inte är särskilt välbesökta, men däremot är after-skiin med olika aktiviteter något som blivit väldigt populärt.
Det brukar vara en väldigt fart här på även kvällarna, säger Anne-Christine Svensson.

SARA LUNDVALL

Mer läsning

Annons