Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidshuset öppnar för nya i Mellansel

/
  • Roger Fjeldseth hälsar alla intresserade välkomna till Mellansels fritidshus, som snart kommer att byggas ut med bland annat nytt gym.

Mellansel växer så det knakar.

De senaste två veckorna har hundra nya invånare tagit plats i samhället.

– Hit är de mer än välkomna, säger Roger Fjeldseth, Mellansels fritidshus.

Annons

En stor ritning skvallrar om att det är saker på gång med det redan trevliga och inbjudande huset. Skissen visar framtidens fritidshus. Redan i höst drar utbyggnaden i gång.

– Det här blir stort och bra, förstår du, säger Roger Fjeldseth.

Han fortsätter:

– Bara gymavdelningen kommer att bli 150 kvadratmeter stor. Vi ska bygga relax och en festvåning också.

I tisdags höll Örnsköldsviks kommuns företrädare Lena Finne Jansson ett möte med ett antal företagare i Mellansel. Syftet var att inventera företagarnas möjligheter att framdeles ställa upp med praktikplatser – eller till och med arbeten för de nyanlända.

– Det var kanske inte världens mest passande dag att ha mötet – det var inte alla som kunde komma – men det är viktigt att vi får igång en dialog när det är så många nya ansikten här, säger Fjeldseth.

Som själv är riktigt stolt över att kunna säga att Mellansels fritidshus står öppet och välkomnande varje vardagkväll.

– Det här är första kvällen vi har öppet sedan flyktingarna kom. Vi har en del förslag på vad besökarna kan syssla med, men vi vill inte bestämma allting. Det är viktigt att vi lyssnar på vad de vill göra också.

På måndagar, med start om bara några dagar, kommer det i alla fall att bli internationell folkdans, tisdagarna är ännu inte märkta för någon fast verksamhet, onsdagar går till fysisk träning, på torsdagar blir det fritt val – och för fredagarna finns heller inget spikat. Inte mer än att huset förmodligen kommer att ha öppet extra länge på kvällen.

För att klara denna utbyggda verksamhet har Roger Fjeldseth fått mer eller mindre klart med 35 000 kronor från Örnsköldsviks kommun. Pengar som ska gå till att hålla med personal den tid som inte fanns i planeringen för bara några veckor sedan.

– Jag är säker på att den här satsningen kommer att falla väl ut, bredvid de 3 miljoner vi satsar på ett första steg i utbyggnaden, säger Roger Fjeldseth.

Hur har mottagandet av flyktingarna fungerat hittills?

– Ganska bra, vad jag har förstått. Det är klart att det tar tid att sköta alla placeringar och få ut den information som behövs. Tråkigt att klädfrågan inte skötts lite bättre, men vi gör det bästa från och med nu.

– Jag är säker på att om vi sköter det här så blir det spännande i Mellansel. Gör vi bort oss så kommer samarbetet mellan de gamla Mellanselsborna och de nya att bli en belastning.

Mer läsning

Annons