Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisyrshow och glamor

/
  • Fyra kvinnliga företagare med Ö-viksanknytning samarbetar kring frisyr-, musik- och modeshow på lördag. Från vänster musikmakarna Markus Bilic och Mia Lång, Ann Pettersson från Ann Pettersson Hairdesignschool, Petra Granström, ägare av O´learys och Anna-Therése Eivindsdotter, koreograf.

Fyra Ö-vikskvinnor i dynamiskt samarbete kring frisyrshow, koreografen och hemvändande globetrottern Anna-Therése Eivindsdotter kryddar showen på lördag.

Annons

När Ann Pettersson började planera den fjortonde frisyrshowen för sina elever vid Ann Pettersson Hairdesignschool så gjorde hon som flera gånger förr, engagerade andra kvinnliga företagare från Örnsköldsvik. Ulla Sjöström genom Musikmakarna som gjort all musik unikt för showen och Petra Granström, restaurangägare O´Learys, som står för de mer praktiska bitarna med teknik och lokal. Men i år tar showen ytterligare ett steg, man har tagit hjälp av utflyttade Ö-vikstjejen Anna-Therése Eivindsdotter som koreograf. Anna-Therése har turnerat runt om i världen som ballerina, bland annat med en roll i Svansjön.

– Jag flyttade från Örnsköldsvik för 20 år sedan för att gå baletthögskolan, därefter turnerade jag som ballerina i många länder. Att få komma hem och göra något sådant här känns jättespännande, säger hon.

Anna-Therése Eivindsdotter började med att gå igenom och kolla tidigare frisyrshower för att se vad som skulle kunna förbättras.

– Det handlar mycket om scenuttryck, hur man rör sig och vad man vill förmedla. Därför jobbar jag med att peppa modellerna, jag jobbar med självförtroendet och kommer med små tips.

Showens skapare, Ann Pettersson, är helnöjd:

– Jag är imponerad av Anna-Theréses sätt att lyfta modellerna, utan att tillrättavisa får de en helt annan hållning genom hennes peppning och coachande.

Anna-Therése säger att hon själv varit på många auditions och att det under baletthögskolan ofta var tuffa sågningar, så hon känner att hon vill jobba med positiv pedagogik.

– Fokuserar man på det positiva så försvinner det negativa till slut.

När hon skulle planera sitt arbete med showen så fick hon först lyssna till den musik som Musikmakarnas elever gjort unikt för just detta tillfälle.

– Klassen blev indelad i grupper om tre, sen fick vi göra var sin låt i olika genrer, olika stilar, säger eleverna Mia Lång och Markus Bilic från Musikmakarna.

– Ofta jobbar vi med musikbolag i Stockholm, därför är det så kul att få göra något lokalt här i Örnsköldsvik, säger Mia Lång.

Petra Granström står för de praktiska bitarna.

– Vi kan alla olika saker så vi matchar varandra bra, man kan lita på att saker blir gjorda, det är skönt.

Showen, med de fyra kvinnorna i ledningen, görs ännu mer intressant genom att Lucaz Enigma, makeupartist, stylist och en av Sveriges bästa maskörer kommer från Stockholm och jobbar med dem.

– Hans kreationer är helt fantastiska, säger Ann Pettersson som jobbat med Lucaz vid tidigare större evenemang.

Ann, Anna-Therése och Petra är alla övertygade "Det kommer att bli en grymt bra show!".

Mer läsning

Annons