Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friluftsbyns satsning bär frukt – "Ett bevis på att vi är påväg åt rätt håll"

I måndags stod det klart att Friluftsbyn i Höga Kusten blir en av Västernorrlands tre nominerade till Stora Turismpriset. Vinnaren koras genom en omröstning och får representera hela Västernorrlands län i årets tävling.

Annons

Jerry Engström driver Friluftsbyn som på senare år har gjort en satsning för att utveckla turistdestinationen. Han är mycket nöjd med nomineringen.

"Tack vare strategiska samarbeten med några av Sveriges ledande friluftsföretag erbjuder Friluftsbyn en unik upplevelse mitt i en unik miljö, världsarvet Höga Kusten." Så lyder en del av motiveringen till varför Friluftsbyn är en av Västernorrlands tre nominerade till Stora Turismpriset 2016. Som Allehanda tidigare i veckan har rapporterat om är de två andra nominerade Hotell Stora berget i Sundsvall och Box Whisky utanför Kramfors.

Jerry Engström driver Friluftsbyn och har tillsammans med sina kollegor utvecklat destinationen under de senaste åren och han är mycket nöjd med nomineringen.

– Det känns jätteroligt och det är ett bevis på att vi är påväg åt rätt håll med satsningen som vi har gjort i fyra år, säger han.

Satsningen Jerry Engström pratar om har bland annat innefattat fler stugor och fler friluftsevenemang. Men det har också inneburit ett tätare samarbete med olika friluftsföretag där företagen har bidragit med framförallt närvaro och utrustning.

– Vi har fått stor uppmärksamhet internationellt för att vi samverkar med entreprenörer och friluftsföretag. Många företag är på plats för att höra folks feedback och få hjälp med produktutveckling. Höga Kusten är Sveriges snabbast växande besöksdestination och mycket är på grund av allas samarbete, säger Jerry Engström.

Höga Kusten har en unik natur enligt många och resmålet har blivit allt mer populärt på senare år. Här ses Höga Kustenbron.

Det är landstinget Västernorrland som tillsammans med Höga Kusten Destinationsutveckling och Destination Sundsvall har nominerat Friluftsbyn, Hotell Stora berget och Box Whisky. En av dem kommer att bli Västernorrlands representant i Stora Turismpriset 2016.

Jerry Engström tror att anledningen till att Friluftsbyn är nominerad är för att de har fått många att upptäcka naturen i området.

– Vi har varit delaktiga i att sätta Höga Kustens unika natur på världskartan, säger han.

På landstinget Västernorrlands hemsida kan man rösta fram vilken av dessa tre besöksdestinationer som får representera Västernorrland i tävlingen. Omröstningen pågår till och med 7 augusti.

Mer läsning

Annons