Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från simskolelärare till kommunalråd – nu berättar hon om övergången: "Jag simmar lugnt"

Artikel 6 av 10
Första sommarjobbet
Visa alla artiklar

Grodan, baddaren och simborgarmärke. Örnsköldsviks före detta kommunalråd Elvy Söderström har delat ut de alla under sitt första sommarjobb som simlärare.

Annons

När Elvy Söderström var 18 år gammal och lärde ut konsten att simma i Djupsjö hade hon redan lite arbetslivserfarenhet i bagaget efter att jobbat som barnflicka i ett år. Men jobbet som simskolelärare har hon haft nytta av hela livet.

– Jag lärde mig att ta ansvar, hålla tider och att vara ett föredöme. Det var jag och min kollega Gunilla som höll i det och det var mäktigt. Jag hade ju själv varit elev i simskolan och lärt mig simma, berättar hon.

Känslan av att tillhöra ett lag är ytterligare en erfarenhet hon burit med sig från den tiden.

– Jag lärde mig att när man ingår i ett lag så är man en del av en helhet. Det handlar inte bara om en själv.

Det bästa med jobbet berättar Elvy Söderström, var att se barnens lycka när de vågade doppa hela huvudet under vattnet eller när någon tog ett nytt efterlängtat simmärke.

En av eleverna från Elvy Söderströms simskola blev senare hennes kollega på kommunen när hon började sitt förtroendeuppdrag där. Hon kommer ihåg hur det gick till när hon förstod det.

– Jag minns när jag kom ner till en av ekonomerna, Marlene. Så hängde på hennes arbetsrum ett diplom som hon hade fått i simskolan som jag då hade skrivit under. Det var en sån där rolig aha-upplevelse. Ja du, jag lärde dig simma!

Känner du dig fortfarande trygg i vattnet?

– Ja jag simmar lugnt, jag är mer njutare.

Elvy Söderströms första sommarjobb var som simlärare i Djupsjö.

Alla artiklar i
Första sommarjobbet