Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräckt inbrott på Handelsträdgården i Bjästa – ägaren: "Första gången vi råkar ut för inbrott"

Runt fyratiden på natten till onsdagen såg en polispatrull en bil som kört in genom en grind till Bjästa Handelsträdgård. Snabbt fattade de misstanke om att något var i görningen, och fick det bekräftat när två av de tre gärningsmännen flydde in till skogen bakom butiken.

Annons

Tre personer försökte sig på ett fräckt inbrott i Bjästa Handelsträdgård natten mot onsdag. Av en slump upptäckte en förbipasserande polispatrull inbrottet medan det pågick. De såg att en bil kört in genom butikens grind och ringde butikens ägare Anna Strömberg direkt.

– Polisen tyckte det var märkligt att det var aktivitet där mitt på natten och ringde mig, säger Anna Strömberg.

Anna Strömberg, ägare av Bjästa Handelsträdgård.

I tjuvarnas bil satt en person i 70-årsåldern som omedelbart kunde gripas misstänkt för stöld genom inbrott. De övriga två gärningsmännen flydde till fots genom skogen bakom butiken. På onsdagmorgonen kallades en hundpatrull in som förstärkning i sökandet.

Att tjuvarna avbröts mitt i pågående brott gjorde att skadorna i butiken minimerades.

– Det är inget som saknas eller är trasigt. Men det är ju ändå jättetråkigt, vi måste ju hålla stängt idag, säger Anna Strömberg.

Skogen bakom Handelsträdgården dit två av de misstänkta flydde.

Det enda den fräcka inbrottstrion försökt få med sig var butikens kassaskåp. Men den otympliga pjäsen gjorde att de inte lyckades få med sig den.

– Kassaskåpet är ju kanske 90–80 cm högt och brett, så det var ju lite för stort för deras lilla bil. Det är ju inget man bara tar under armen och går iväg med, säger Anna Strömberg.

Grinden till Bjästa Handelsbod som tjuvarna kört igenom med sin bil.

Under onsdagmorgonen bärgades gärningsmännens bil från platsen och fördes till polisstationen i Örnsköldsvik. En brottsplatsundersökning genomfördes senare, och platsen spärrades av i väntan på polisens tekniker.

– Det är första gången vi råkar ut för ett inbrott sen vi köpte Handelsträdgården för tre år sedan, säger Anna Strömberg.

Enligt polisen pågår fortfarande eftersökningsarbetet efter de två försvunna gärningsmännen.

Mer läsning

Annons