Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt sökande under natten – planerar hjälp av helikopter

/
  • Vid 18-tiden på tisdagen sattes den ideella organisationen Missing People in i sökandet efter 79-årige Sven-Axel Mattsson.
  • När sökandet efter den försvunne Sven-Axel Mattsson var som mest intensivt deltog närmare 70 personer, som finkammade varje skrymsle de kunde.
  • Missing Peoples operativa chef Kicki Nyman höll koll på var sökgrupperna uppehöll sig i Domsjöområdet.

Sökandet efter 79-årige Sven-Axel Mattsson hade sent på tisdagskvällen inte gett något positivt resultat.

På onsdagsförmiddagen planerar polisen att ta hjälp av helikopter.

– Vi letar fortfarande efter en levande person, säger polisens insatschef Patrik Ågren.

Annons

Enligt polisen i Örnsköldsvik finns inga uppgifter om att 79-årige Sven-Axel Mattsson ska ha setts efter 16-tiden i söndags. De säger att Mattsson då ska ha befunnit sig i Domsjö; i korsningen Domsjövägen-Vågsnäsvägen.

79-årige Mattsson är enligt polisens uppgifter 170 centimeter lång, har tunt grått hår och har kraftig kroppsbyggnad. När han senast sågs ska han ha burit glasögon, varit klädd i grå eller beige höftlång jacka, haft tumvantar och toppluva, samt grova skor.

Läs mer: Sven-Axel sågs senast i Domsjö

Vad Sven-Axel Mattsson gjorde i Domsjöområdet känner inte polisen till, men det var inte så konstigt att han uppehöll sig där. Det har hänt ofta att 79-årige Mattsson tagit långa promenader från sitt hem i centrala Örnsköldsvik, till Domsjö, där han är uppvuxen och där han arbetat.

Polisen fick vetskap om Mattssons försvinnande i måndags vid 22-tiden, då sökandet inleddes. Vid 18-tiden på tisdagen förstärktes polisen av den ideella organisationen Missing People som anslöt från Umeå. Många Örnsköldsviksbor var snabbt på plats i Domsjö för att under Missing Peoples flagg ta plats i sökandet.

Till en början hade Missing People cirka 30 personer i gång i tre grupper – men senare under kvällen, när det hade blivit mörkt – anslöt nästan lika många till. Som mest hade Missing People fem grupper i gång, och i en av dem fanns tre fyrhjulingar.

– Vi har fått områden av polisen som vi ska genomsöka. Grupperna som skickas ut består av tio personer, varav två är gruppledare. Områdena är ungefär en gånger en kilometer stora, berättade Kicki Nyman, Missing Peoples operativa chef på plats i Örnsköldsvik.

Se webb-tv: Polis och Missing People söker försvunne 79-åringen

Kicki Nyman hade under kvällen besök av en bekant till den försvunne 79-åringen.

– Han berättade att de båda hade träffats förra helgen, och att det inte hade varit något konstigt med deras samtal.

När Missing People gav polis och hemvärn understöd kunde stora delar av Domsjö sökas av, men något positivt resultat kunde polisen inte meddela vid midnatt på tisdagen.

– Med två motorcyklar har hemvärnet tagit hand om stigar och motionsspår, där man kan ana att man väljer att gå om man är ute. Vi har haft åtta poliser i gång, och vi får se hur länge vi väljer att fortsätta med hundarna.

Ågren berättade att polisen har resursplanerat till torsdag, och att de inte har i tankarna att det är en död person de söker efter – trots att det har gått lång tid sedan 79-årige Sven-Axel Mattsson senast sågs.

– Vi har inget tillförlitligt tips att gå efter, tyvärr. Allmänheten får gärna höra av sig på tipstelefonnumret som finns på nätet.

Om inte Matsson hittades under natten kommer polisen i dag att ta hjälp av en helikopter i sökningen. Förstärkningen väntas under morgonen komma från antingen Boden, Östersund eller Stockholm.

***

Tips lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Mer läsning

Annons