Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förståelse för psykisk ohälsa

/
  • Från förra årets Psykevecka, psykoterapeuten Sophie Steijer, talar om borderline.

Vecka 45 är det åter dags för en vecka med fokus på ökad förståelse för och kunskap om psykisk ohälsa, psykisk sjukdom och dess konsekvenser.

Annons

2005 startade Psykeveckan och sedan 2010 har man arbetat med temainriktning. De senaste åren har rubrikerna varit; Möjlighet till livslust, Hoppfullhet och framtidstro, Kraft att komma vidare och Mod att våga.

Psykeveckan hålls vecka 45 och programmet är hopsatt av en arbetsgrupp med representanter bland annat från Välfärdsförvaltningen, Psykiatricentrum, Svenska Kyrkan, intresseorganisationer Attention, IPF, Intresseföreningen för personer med schizofreni och liknande psykoser, anhörigorganisationer och RSMH.

– I år är även SISU idrottsutbildarna medarrangör när det gäller torsdagens föreläsning med Martin Bengtsson, säger Maria Nilsson, välfärdsförvaltningens samordnare av veckan.

– Syftet är fortfarande att öka förståelse och kunskap om psykisk ohälsa, psykisk sjukdom och konsekvenserna av detta. Psykeveckan vill verka för ett öppnare samhälle där allas lika värde är en självklarhet!

Alla föreläsningar och event är gratis, både för all personal och för allmänhet.

– Vi har en dag- och en kvällsföreläsning för att möjliggöra för många att gå. Vi samarbetar med Sliperiet på våra kvällsföreläsningar. Nytt för i år är att vi på torsdag kväll är på Nolaskolan, för att kunna ta emot en stor publik eftersom vi vänder oss till idrottsföreningar.

Kommunen har nu även öppnat en portal kring ämnet psykisk ohälsa, www.ornskoldsvik.se/psykbryt

– På den sidan har vi samlat det stöd och hjälp som finns. Allt för att barn, ungdomar och föräldrar snabbt ska kunna bryta psykisk ohälsa och hitta en kontakt när man mår dåligt.

Mer läsning

Annons