Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första turisterna kommer till Bäckagården redan i juni

domsjö. Redan i juni kommer de första tyska turisterna till Bäckfjärden.
Det är Kenneth Lundberg, Health Care Systems, och Janet Krantz, Bäckagården överens om.
– Vi har ett 30-tal bäddar och kommer att ta emot mindre grupper redan under sommaren, säger Janet Krantz.

Annons

Kenneth Lundberg är ivrig över att redan nu börja sälja in Örnsköldsvik som en attraktiv rekreationsort för stressade tyskar. Han säger att det kan vara lämpligt att börja med grupper om tio och tio.
Vi är beredda att ta emot dem, säger Janet Krantz. Vi kommer att försöka få in en del i jaktlagen här omkring för både älgjakt och småvilt samt fiske och andra typer av aktiviteter. Här gäller det för Örnsköldsviksborna att se möjligheterna. Att få lägga ut nät efter sik under hösten kan bli en stor upplevelse för dem som aldrig varit med om det.
Kenneth Lundberg och Janet Krantz har redan haft kontakter med kultur- och fritidsförvaltningen hos kommunen och det ser mycket lovande ut. Båda välkomnar emellertid initiativ från ortsbefolkningen. Det kan röra sig om det mest när det gäller sport och friluftsliv.
Kenneth Lundberg har också hört sig för om biljettpriset med flyg från Tyskland till Sverige och fått fram det sensationellt låga priset 250 kronor tur och retur hos ett bolag baserat på en flygplanstyp som tar 130 passagerare.
Med ett sådant pris finns möjlighet att ordna weekendresor med sport och kultur som en del av utbudet.

SVEN LINDBLOM

Mer läsning

Annons