Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För lite dagsljus på Sjögatan 4

/
  • Arbetsmiljöverket dömer ut kontorsarbetsplatserna på Sjögatan. Miva måste fixa med

Miva ska flytta in ett nytt fint kontor. Men Arbetsmiljöverket dömer ut lokalerna på Sjögatan.

Annons

Det kommunala VA-bolaget Miva ska flytta. Men Arbetsmiljöverket har på förhand bestämt att kontorsarbetsplatserna inte får användas efter årsskiftet.

En rad arbetsmiljöproblem behöver åtgärdas.

Arbetsmiljöverket hotar Miva med vite – 500 000 kronor – om inte bolaget lever upp till villkoren. Detta efter en inspektion där bristerna kunde konstateras.

Det är skyddsombudet för Vision som har koppat in Arbetsmiljöverket. Facket och företagsledningen drar uppenbarligen ojämnt i synen på den nya adressens lämplighet.

Kortfattat handlar det om att arbetsplatserna i det öppna kontorslandskapet ska ha tillfredsställande dagsljus, möjlighet till utblick och ej för mycket buller.

– Naturligtvis kommer vi att ordna det här så vi får godkända arbetsplatser. Det handlar om små anpassningar, säger Gerth Mattebo, vd, Miva.

Det är inte vilka lokaler som helst. Miva ska samordnas med Övik Energi nere på Sjögatan.

Utan att ha varit inne i samtliga lokaler där kommunen och kommunbolagen huserar, vågar ortstidningen påstå att Övik Energis lokaler, som hyrs av entreprenören Nicklas Nyberg, är de absolut finaste.

I dag delar drygt 80 av energibolagets anställda på 3 456 kvadratmeter – eller lite drygt 43 kvadratmeter per anställd. Och detta till en kostnad av cirka 4,7 miljoner kronor årligen.

Kontraktet gäller till utgången av 2016. Övik Energi har då betalat runt 50 miljoner i hyra, inklusive uppvärmning.

Kvadratmeterkostnaden är på 1 368 kronor per år. Som jämförelse kan nämnas att kommunen interndebiterar sina egna verksamheter med mellan 850 till 900 kronor per kvadratmeter.

Samordningen är ett sätt att kostnadseffektivisera i Rodret-koncernen.

Det är dessutom inte första gången som Miva får hjälpa energibolaget. Tidigare fick VA-bolaget övertar Domsjö Vatten från Övik Energi.

Mer läsning

Annons