Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyttfirma packade saker från fel lägenhet

/
  • En firma i Örnsköldsvik som bland annat inriktar sig på flyttjänster, var nära att tömma fel lägenhet på Sörbyvägen.

Glad i hågen gick flyttfirman in i bostaden för att börja packa och lasta grejer.

Problemet var bara att de jobbade i helt fel lägenhet.

– Det här känns såklart lite pinsamt. Tänk om lägenhetsinnehavaren kommit till ett tomt hem, säger en av de ansvariga vid firman.

Annons

För några veckor sedan fick firman, som bland annat inriktar sig på städning och flyttning, ett uppdrag av Örnsköldsviks kommun att tömma en av deras lägenheter på Sörbyvägen.

I uppdraget ingick det att packa ned allt bohag i kartonger och säckar. Vilket firman också började göra, tills lägenhetsinnehavaren dök upp och de insåg att de befann sig på helt fel ställe.

– Det var ju pinsamt såklart. Killarna gick in och började packa. Som tur var hann de bara packa några säckar kläder innan kvinnan dök upp och stoppade dem.

Den ansvarige på firman förklarar att kvinnan såklart blev lite chockad men att missförståndet kunde redas ut på plats. Firman ringde upp ansvarig på kommunen och fick veta att det var lägenheten bredvid som skulle tömmas.

– Det hann aldrig bli någon stor grej och killarna hade inte hunnit börja bära ut några grejer.

Bakom misstaget tros det ligga någon slags kommunikationsmiss.

– Det bor en hel del personer med utländska efternamn på den här adressen och det var den mänskliga faktorn som spelade in. Antingen fick vi fel namn från kommunen eller så uppfattade vi det fel. Men jag kan säga att jag tycker vi borde vara noga med namnen. Man borde uppge lägenhetsnummer i stället och det har jag sagt till kommunen tidigare.

Har ni varit med om något sådant här tidigare?

– Aldrig. Men alla kan göra fel.

Mer läsning

Annons