Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytten från Tvillingsta kostar 27 miljoner

ÖRNSKÖLDSVIK. Flyttningen av kommunens verksamhet från Tvillingsta till Parkskolan vad gäller skolverksamheten och till Arnäsvall för boende och arbete kommer att kosta kommunen cirka 26,7 miljoner kronor.
Fördyringarna uppgår till nästan 7 miljoner kronor jämfört med tidigare beräkningar.

Annons

Kommunstyrelsen i Örnsköldsviks tillstyrkte i tisdags ett tilläggs-anslag på 5,5 miljoner kronor till barn- och utbildningsnämnden för ersättningslokaler på Parkskolan i samband med flyttningen från Tvillingsta.

TVÅ DELAR
På tisdag kommer socialnämndens halva av ärendet till kommunstyrelsens arbetsutskott och även då handlar det om en fördyring. Den här gången med 1 450 000 kronor.
Ärendet består av två delar. Dels handlar det om flyttningen av skolverksamheten till Parkskolan, dels om flyttningen av boendet Duvemåla och uppbyggnad av lokaler för den dagliga verksamheten till Arnäsvall. Flyttningen har tidigare beräknats kosta 3,4 miljoner kronor och lokaler för den dagliga verksamheten 3,3 miljoner.

BEGÄR EXTRA ANSLAG
Nu har tekniska kontoret slagit larm om att det inte går att klara socialnämndens åtaganden inom anvisade ramar. Totalkostnaden för flyttningen av Duvemåla och de nya lokalerna beräknas till 8 170 000 kronor. Det innebär att 1 450 000 kronor kommer att saknas för att projektet ska kunna fullföljas.
Socialnämnden har begärt att tilläggsanslag beviljas. Kommunstyrelsens arbetsutskott kommer att behandla framställningen på tisdag.

STRID ATT VÄNTA
Totalkostnaden för att lämna Tvillingsta kommer därmed att bli 8 170 000 kronor för socialnämnden och 17,5 miljoner kronor för barn- och utbildningsnämnden. Tillsammans blir det cirka 26,7 miljoner kronor.
Dan Olsson (c) föreslog vid kommunstyrelsens behandling av barn- och utbildningsnämndens begäran om tilläggsanslag att båda ärendena skulle behandlas samtidigt men röstades ned. Borgerliga reservationer lämnades in.
Strid om byggandet är att vänta i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Totalkostnaden är i dag nästan 7,0 miljoner kronor högre än vad som ursprungligen beräknades.

SVEN LINDBLOM

Mer läsning

Annons