Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjorton bilar vandaliserade

Domsjö. Minst 14 bilar som stod parkerade på Bagges väg i Domsjö vandaliserades natten till söndag. Rutor har slagits sönder och försök att stjäla
vissa bilar har gjorts.
– Man blir chockad. Det här var andra gången på en månad som jag råkar ut för inbrott i
bilen, säger Maria Bäckström, en av de drabbade.

Annons

Rutor som slagits sönder, inredningar som förstörts och bilar som rullats nedför en slänt. Det var den syn som mötte de hyresgäster på Bagges väg när de i går morse kom ut till sina bilar. Åtminstone i ett fall var bilen så vandaliserad att den knappast kommmer att repareras.

ANDRA GÅNGEN
Det har varit en omtumlande dag. Vi har tillbringat timmar ute på parkeringen efter det som hänt, säger Maria Bäckström som bor i ett av hyreshusen.
För en månad sedan försökte någon stjäla hennes bil från parkeringen. Bilen hade tjuvkopplats, men tydligen lyckades man inte få i gång den. Det har inte Maria Bäckström heller lyckats med. Och hon hade därför lånat en bil av en bekant.
De som har varit här har gjort inbrott även i den lånade bilen. Och de har också försökt tjuvkoppla den.
Men Maria var inte den enda som drabbades. Grannar hade råkat ut för samma sak. Totalt är det minst 14 bilar som utsatts för åverkan. I ett fall hade inredningen brutits sönder och vax och glykol hällts inne i bilen. Dessutom försvann ett fälgkors och en domkraft som förmodligen används som tillhygge när vandaliseringen fortsatt.

SVÅRT ATT FÖRSTÅ
Bilägarna har av förklarliga skäl svårt att förstå det meningslösa i att förstöra alla dessa bilar. Ett nidingsdåd som medfört skador för tiotusentals kronor.
Förmodligen har flera personer varit inblandade i skadegörelsen. Det finns flera observationer om personer som uppehållit sig på parkeringen. Ett par som kom hem i taxi i en närliggande villa såg hur två-tre personer befann sig i närheten av de parkerade bilarna. Någon har sett hur en person sprang från en av parkeringarna.
Polisen har beslagtagit vissa saker där det kan finnas fingeravtryck. Vandalerna har även lämnat blodspår efter sig.
Att flera bilar tjuvkopplats men ändå inte startats tyder på att det inte är några proffs som varit i farten.

KJELL E HÄGGLUND

Mer läsning

Annons