Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskevistet söker en ny arrendator

/

Fiskevistet i Skeppsmalen söker efter en ny arrendator.
– Vi har haft ganska många intresserade. Men inget är klart, säger Annika Hägglöf.

Annons

Det finns stora planer för Skeppsmalen. Inte minst det faktum att det ska satsas ett antal miljoner bland annat på en ny servicebyggnad med dusch, kök och toaletter – och en utgrävning av hamninloppet.

Samtidigt väljer dock de senaste två årens arrendator av Fiskevistet att tacka för sig.

– De har haft det tungt, eftersom de samtidigt har haft andra ordinarie jobb, säger Annika Hägglöf, ordförande i den museikommitté, som driver och har hand om Fiskevistet, som annars ägs av Skeppsmalens kapellag.

Annika Hägglöf säger att målsättningen är att de ska komma överens med en ny arrendator fortast möjligt.

– Vi har faktiskt haft en annons på Blocket och det är många som har hört av sig. Det är även väldigt många som har varit hit och tittat, säger Annika Hägglöf och tillägger att även den här veckan är det intresserade som vill titta på restaurangen.

– Just nu eftersträvar vi någon som kan hålla öppet under juni, juli och augusti. Framför allt en krögare som kan erbjuda lunch och middag. Själva öppettiderna kan vi sedan alltid komma överens om, säger hon.

Målet för kommunen är att det mesta i övrigt; servicehus, rensning av hamninlopp och renovering av kaj, ska vara färdigt till kommande sommarsäsong.

– Vi hoppas komma i gång med byggandet vid årsskiftet, säger Ronny Sjögren, projektledare för investeringar i "En skärgård i världsklass" och tillägger att ännu är inte alla avtal är klara.

När väl servicehuset med nya toaletter är färdig, hoppas han också att det ska vara klart med en arrendator till Fiskevistet.

– Ska vi ha en ny servicebyggnad där, då krävs det att någon har hand om den. En servicebyggnad med toaletter ska skötas, annars är det ingen idé att bygga, säger han, med en förhoppning att Fiskevistets arrendator även ska kunna ha servicebyggnaden som en sidoinkomst med dess avgifter.

Mer läsning

Annons