Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskelycka i Mosjön

MOSJÖN. För de riktigt morgonpigga entusiasterna blev det riktigt bra utdelning vid fiskepremiären i Mosjön i lördags. Fyra firrar på varje fiskekort ordnade helgmaten med råge.

Annons

Drygt 130-talet fiskekort för hundringen styck har sålts och då är sena eftermiddagen och kvällningen kvar, säger herrarna från SFK Storfiskarna som skötte tillsyn och svarade för goda råd till nybörjarna.

FISKE MED STEN
När solen gassade som värst under dagen verkade det vara relativt lugnt längs strandkanten. Nästan varje liten glänta i buskaget längs sjön såg ut att vara inmutad av fritidsfiskare. Var det inte vanligt kastspö med spinnare så provades olika typer av mete - allt för att hitta den variant som regnbågsforell, öring och en och annan röding skulle finna intressant att hugga på.
Att det inte alltid behövs fiskespö, lina och krok visade den tursamme fiskaren som knep en öring med hjälp av en sten.
Jag tyckte jag såg stjärtfenan på en fisk några meter ut i vattnet, så jag tog en sten och hivade iväg. Mitt i prick på firren som fick mer än han tålde och bara var att plocka upp, sade den tursamme stenfiskaren.
Allt som allt var det fina bitar på kilot och dryga det som plockades upp ur Mosjön. Utplantering skedde för knappt två veckor sedan, då 1 100 kilo regnbåge och öring sattes ut. GREGER JACOBSSON

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons